Storgatan 8

Höganäs, Uppsala kommun Se på karta

7 995 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5 rum
Boarea
153 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Våning
1 av 4, hiss finns ej
Byggår
1903
Förening
BRF Kvarngärdet-Brage
Om föreningen
Avgift
7 764 kr/mån
Driftkostnad
8 892 kr/år
Pris/m²
52 255 kr/m²
Antal besök
9 855
Dagar på Hemnet
10

Underbar sekelskiftesvåning om 153 kvm med tre rum i fil med fantastisk eftermiddags- och kvällssol via vackra fönster med välvda fönsterbågar på ena sidan mot Storgatan samt två sovrum och kök med intilliggande arbetsrum på andra sidan mot innergården. Här finner man fina tidstypiska detaljer som generös takhöjd om 3,5 m, vackra pardörrar, höga socklar/paneler, spröjsade överljus ovan vissa dörrar och självklart massiva furugolv. Vidare finns här två fungerande kakelugnar och i köket finns platsen bevarad där vedspisen en gång stod.

Denna paradvåning erbjuder dessutom två duschrum varav ett renoverat med bl a tidsenligt oktagonklinker med fris och en stor duschplats. Det andra duschrummet är rymligt med möjlighet att installera tvättpelare alt badkar. Från det fantastiska köket med intilliggande arbetsrum och de två sovrummen, har man ljuvlig vy mot den lummiga innergården och gårdshusets vackra tegelfasad.

Våningen nås via ett vackert valv endast fyra trappsteg upp vilket gör att man inte har någon insyn från gatan och våningen har dessutom fri sikt och fantastiskt ljusinsläpp vilket bidrar till rummens härliga rymd och ljus. Det är lika lätt att ta sig ut till trädgården i den skyddade och inbjudande innergården. Här finns sittgrupper, fruktträd, bärbuskar och blommor och till och med en flaggstång.

Ytterst välskött bostadsrättsföreningen med god ekonomi och en välskött fastighet där högsta prioritet är att bevara all den gamla charm som finns i huvudbyggnaden och gårdshuset och den vackra innergården med flera mysiga uteplatser som är en oas i Höganäs. Det finns även en gemensam balkong i trapphuset som är fri att använda.

I början av Storgatan och denna del av Höganäs bor man i lugn och ro med mysig kvarterskänsla bl a med bageri och antik- och vintagebutik runt hörnet. Läget är ändå mycket centralt med några minuters promenad till Kvarnens köpcentrum som rymmer både en mycket trivsam ICA med påkostad delikatessavdelning, systembolag, blomsteraffär, restauranger och apotek. På kort promenadavstånd finns ytterligare populära restauranger, gym samt Uppsala Konsert och Kongress. Ett mycket bra pendlarläge endast några få minuters promenad till Resecentrum.

Varmt välkomna att boka in er på visning eller hör av er vid frågor?

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala

Kontakta mäklaren

Andreas Waldestrand

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala
Mäklare Andreas Waldestrand, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala
0705-30 11 33

Visningstider

 • 19
  sep
  Idag
  Bokad visning - Anmälan sker på mäklarens hemsida klicka "Läs mer hos mäklaren" och sedan "Boka tid för visning"
 • 20
  sep
  Imorgon
  Bokad visning - Anmälan sker på mäklarens hemsida klicka "Läs mer hos mäklaren" och sedan "Boka tid för visning"
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.