Engelbrektsgatan 51

Lorensberg, Göteborg Se på karta

8 995 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5 rum
Boarea
169 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Våning
1 av 6, hiss finns
Byggår
1889
Förening
BRF Heden 27:22
Om föreningen
Avgift
5 521 kr/mån
Driftkostnad
9 840 kr/år
Pris/m²
53 225 kr/m²

Ni välkomnas till denna eleganta paradvåning anno 1889 med genuina och vackra takutsmyckningar; stuckaturer och takrosetter, djupa dörrvalv, höga pardörrar, fotlister och fönster, parkett i slottsläggning, vitlaserade brädgolv samt bedårande kakelugnar. Takhöjden är tilltagen och den trevliga planlösningen med sin altan om ca 22 kvm ger tillfällen för trevliga samkväm. Ett underbart läge i attraktiva Lorensberg med allt innerstaden har att erbjuda utanför portarna.

Varmt välkomna in i denna praktfulla fastighet från sekelskiftet.

Vi leds, genom en vacker genuin spegeldörr, in i bostaden och den ljusa tilltagna hallen med sitt vackra vitlaserade brädgolv. Genom höga vackra pardörrar når vi sedermera sovrummet. Insynsskyddat och rofyllt. På golvet ligger även här ett vackert vitlaserat brädgolv. Rummet pryds med en bedårande kakelugn.

Vardagsrummet som vi vidare når såväl genom hallens som sovrummets höga vackra pardörrar är magiskt. Spatiöst, sobert och mycket vackert med dess fantastiska takutsmyckning, parketten i slottsläggning och den tidsenliga kakelugnen. Utanför ser vi staden leva.

Genom den inre hallen och vi når ett av sovrummen som vetter mot den lugna innergården. Rummet är tilltaget och charmerande med sina sekelskiftesdetaljer. På golvet ligger även här ett vackert vitlaserat brädgolv. Tidig förmiddag flödar ljuset underbart in i detta rum.

Från den inre hallen nås även det gigantiska och exklusiva badrummet. Ett riktigt spa. Helkaklat i elegant mörk ton. Här finns såväl dusch som badkar samt dubbelho och wc. Komfortvärme gör det extra behagligt.
Badrummet angränsar till den stora klädkammaren - praktiskt och bekvämt samt värdefullt. På golvet ligger i klädkammaren en skön heltäckningsmatta.

Från den inre hallen når vi ännu en del av sällskapsytorna. En underbar matsal med plats för ett sällskap om 8-10 personer. Sekelskiftescharmen är att beskådas. Ett vackert vitlaserat brädgolv även här, vit ljuvlig bröstpanel, höga fönster, djupa fönsternischer. Och ett underbart ljusinsläpp på förmiddagen.
Naturligt tar vi oss härifrån till köket. Uppskattad disponering med kök och matsal i angränsande planlösning samt med utgång till den trevliga altanen om ca 22 kvm i söderläge. Stilrent högblankt HTH kök med inslag av marmorkakel. Köksö. Tidstypiskt förråd med tvättpelare i köket. Köket är utrustat med kyl/frys, gasspis (på Stadsgas), fläkt och diskmaskin. På golvet ligger fortsatt genomgående ett vitlaserat brädgolv.

Och avslutningsvis når vi från köket den privata avdelningen för gäst eller det äldre barnet. Ett tilltaget sovrum med vacker kakelugn och vackert vitlaserat brädgolv samt en elegant wc med marmorkakel intill.

Övrigt.
Provtryckning av samtliga kakelugnar med gott resultat.
Nya elinstallationer inklusive nya strömbrytare/eluttag.
Målning av väggar, tak, stuckaturer och speglar. Grundligt förarbete inklusive mikrolit.

Varmt välkomna till en representativ våning med en privat fridfullhet.

Läs mer hos mäklaren
ANCEVSKA I GÖTEBORG Juridik & Fastighetsbyrå AB

Kontakta mäklaren

Visningstider

  • 1
    okt
    Tor 1 okt kl. 17:30–18:00
    Anmälan krävs. Varmt välkomna.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.