Kvarnvägen 9

Lidköping Se på karta

1 500 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
1 542 m²
Driftkostnad
50 092 kr/år

Nu finns chansen att förvärva Tuns El kvarn väster om Lidköping. En kvarnverksamhet med god potential och bra lönsamhet. Kvarnen byggdes 1913-14 utav byggmästare Gottfrid Ljungberg. Kort därefter så kom den första mjölnaren in i verksamheten och arrenderade kvarnen i 10 år. Därefter köptes kvarnen av Åke Skallström 1952 och drev denna fram till 1980. Sedan övertog nuvarande ägaren kvarnen 1980 och är idag den tredje ägaren under en hundraårsperiod att driva verksamheten.

Kvarnverksamheten är idag i full drift och stora delar av kvarnens producering innefattar framställning av vete mjöl men även så rensas utsäde på våren och hösten. Utöver rensning och malning så är en annan del av verksamheten att krossa spannmål till djurfoder till bygdens lantbrukare. Varje år mals 100 ton vete och 10 ton råg till mjöl som säljs till butiker runt om i närområdet. Spannmålen köps in från lokala lantbrukare.

Trots att många av kvarnens maskiner är av äldre modell så körs dom alla veckans arbetsdagar med fina resultat. Lokalen har idag 12 spannmålsfickor i varierade storlekar samt tippgrop för leverans av spannmål. Stora lagerutrymmen i form av en lagerlänga samt stora ytor inne i kvarnens tre plan.

Kvarnen bedöms ha en god utvecklingspotential och fina möjligheter till fortsatt verksamhet med både mjölframställning, rensning samt krossning.

Läs mer hos mäklaren