Färnebogatan 39

Farsta Centrum, Stockholms kommun Se på karta

5 950 000 kr

Bostadstyp
Radhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4,5 rum
Boarea
116,5 m²
Biarea
38 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1959
Förening
BRF Serpentinen
Om föreningen
Avgift
5 955 kr/mån
Driftkostnad
9 600 kr/år
Pris/m²
51 073 kr/m²
Antal besök
2 129
Dagar på Hemnet
2

SE GÄRNA DRÖNARFILMEN. Arkitektritat radhus i funktionalistisk arkitektur, med effektiv planlösning i flera etage. Radhuset präglas av det stora ljusinsläppet från de många fönsterpartierna, den höga takhöjden, snedtak och den härliga öppna spisen. Husen stod klara för inflyttning hösten 1959 och väckte på sin tid stor uppmärksamhet för sin arkitektur samt färgsättning. Bilder från området förekom i flera dåtida publikationer som ett exempel på modern god arkitektur. Arkitekt för området var arkitekt Birger Nygell. Husen är unika och har inte uppförts på någon annan plats.

Härligt solläge med morgon och förmiddagssol på framsidan och förmiddagssol till kvällssol i trädgården.

Bostadsrättsföreningen Serpentinen bildades år 1957. Föreningen består av två kvarter: Hartsö och Kampö.

Gångavstånd till Farsta C med sitt stora utbud av butiker, caféer, restauranger, banker, apotek, mataffärer, systembolaget och goda kommunikationer.

I området finns gott om gröna områden och vackra promenadvägar och badplatser utmed sjöarna Magelungen, Drevviken och Flaten. Ca 10 minuter bort med bil eller buss återfinns Ågesta friluftsområde med motionsspår, golfbana och Ågesta Ridklubb. Farsta simhall och sportanläggning finner man på ca 10 minuters promenad. Flera förskolar och grundskolor i området.

Med allmänna kommunikationer kommer man till Farsta Centrum med tunnelbanans gröna linje 18 (ca 20 min till T-centralen). Till och från Centrum går bussar i alla riktningar. Vid Farsta Strand, en hållplats från Farsta, nås pendeltågen.

Läs mer hos mäklaren
Notar
Guldhemmnet logga

Vinnare

Årets Mäklarkedja

Guldhemmet 2020

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.