Gillberga - Stenby

Eskilstuna kommun Se på karta

875 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
1 562 m²
Driftkostnad
1 000 kr/år

Vill du bygga nytt i Bullerbymiljö cirka 15 min från Eskilstuna centrum?

Nu ges möjlighet att förvärva den tredje tomten i den lilla nyetablerade byn i Gillberga-Stenby. Här erbjuds ett rogivande och naturskönt läge för ditt nya boende med åkrar, ängar och skog mitt i den gemytliga sörmländska landsbygden. Samtidigt är det endast en kvarts bilresa in till Eskilstuna centrum och busskommunikationer finns från länsväg 230. I Gillberga erbjuds förskola och skola från förskoleklass till årskurs 6.

Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område och förhandsbesked finns för nybyggnad av enbostadshus (gäller t o m 2023-04-16). Du kan fritt välja husleverantör för att bygga ditt nya drömhus och byggnadens utformning beslutas i samband med bygglovsprövningen. Här är det mesta väl förberett inför byggnation. Väg finns klart med anslutning till allmän väg (länsväg 725). Borrad brunn finns på fastigheten klar att ansluta till ditt nya hus. Det finns en gemensam enskild avloppsanläggning för de tre fastigheterna som är färdig att ansluta till. Anslutningsavgifter för el och fiber tillkommer.

Med ett nybyggt hus kan du få bra boendeekonomi med lägre driftskostnader för uppvärmning. Nybyggda småhus är även undantagna från fastighetsavgift de första 15 åren.

I närområdet finns hästhagar och gårdar och du kan känna historiens vingslag med Gillberga kyrka från 1100-talet. Hjälmaren ligger intill med Gillberganäs badplats som är en kommunal badplats med sandstrand och badbrygga.

Välkommen att göra en intresseanmälan via mäklarens hemsida eller kontakta mäklaren direkt!

Läs mer hos mäklaren
HEM & Fritidsmäklaren

Kontakta mäklaren

Helena Ekström

HEM & Fritidsmäklaren
Mäklare Helena Ekström, HEM & Fritidsmäklaren
070-828 73 55