Österlenvägen 403

Ingelstorp, Ystad Se på karta

6 750 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
326 m²
Biarea
70 m²
Tomtarea
8 733 m²
Byggår
1700

På utmärkt läge, fritt beläget mellan kyrkbyarna Ingelstorp och Valleberga, finner du Klockaregården. Fastigheten är en omsorgsfullt och omhändertagen skånegård med tre längor i klassisk tappning. Med anor från 1700-talet erbjuds en tilltalande kombination av ett bekvämt och praktiskt boende med charmiga och bevarade detaljer. Även om gården renoverats och byggts till under årens lopp har aldrig fastighetens karaktär eller estetik kompromissats.

Fastigheten erbjuder två självförsörjande bostäder som omsorgsfullt renoverats och byggts i enhetlig stil. Ledorden varit en lantlig rustik charm med moderna inslag och nödvändigheter. Resultatet är två ombonade bostäder för alla att trivas i. Har du en stor familj, ett socialt liv med många vänner, eller vill du ha möjligheten till ett kombinerat boende med verksamhet så är detta fastigheten för dig. Det finns nämligen ytterligare en friliggande byggnad där möjligheterna är oändliga. Förra ägaren Jahn Teigen, en av Norges mest folkkära artister, nyttjade denna byggnad som en musikstudio.

Till fastigheten erbjuds även en parkliknande trädgård som är avgränsad i olika rum och skapar en stillsam fristad. Mellan huskropparna finns en sagolik kullerstensbelagd innergård i klassisk tappning. Här samspelar rosor, buxbom och lavendel som tillsammans med byggnaderna i bakgrunden bildar den självklara sinnebilden av en svunnen tid.

Varmt välkomna till denna minst sagt unika fastighet!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarna Ekström & Co AB