Pris saknas
Kommande försäljning
VillaVilla

Patriciervilla i sten, belägen på en höjd med vid utsikt över vacker sörmlandsnatur. På den egna tomten, förtrollande vitsipps- och ormbunksbacke. Den gedigna byggnaden har ett förflutet som rektorsvilla vid dåvarande Solbacka Läroverk som lades ner vid mitten av 70-talet. 1981 styckades fastigheten av med tillhörande tomt om drygt 8.000 m² och har sedan dess ägts och vårdats av en och samma familj.

Det drygt 600 m² stora huset (boyta 358 m²) som i år fyller 75 har åldrats med värdighet och genom åren moderniserats med bl.a. bergvärme och egen försörjning av dricksvatten (2 x 210 meter djupa borrhål). Utmärkt fungerande internet men ännu bättre uppkoppling via fiberoptik planerad under 2019.

Inom en radie på ett par hundra meter finns 18-håls golfbana, tennisplan och utmärkt fiske i Kyrksjön och Misteln. Fantastiska svamp och bärskogar alldeles runt knuten liksom fina motionsspår, kanot- och vandringsleder samt kulturminnen för den historiskt intresserade. För jägare finns chans att hitta goda jaktmarker vid närbelägna slott och herresäten, utmärkande inslag i den södermanländska landsbygden.

Egen avloppsbrunn installeras under januari 2019. Omläggning av takpapp under det enkupiga takteglet är planerad men ej påbörjad (möjlighet till egen upphandling). Vissa fönsterkarmar behöver målas/repareras och stentrappor i norr och söder bör läggas tillrätta. Offerter finns som underlag för total kostnadskalkyl.
Goda kommunala förbindelser med Södertälje, Stockholm, Eskilstuna, Strängnnäs, Nyköping och andra tätorter med buss, pendeltåg, regionaltåg.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Friliggande villa
Boarea
358 m²
Biarea
156 m²
Tomtarea
8 218 m² tomt
Antal rum
11 rum
Driftkostnad
36 600 kr/år
Byggår
1943
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Jättna 1 Rostalund och skaffa lånelöfte nu.

Driftkostnad
36 600 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

410
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 4 dagar sedan, den 16 januari 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips