Christiansborg - Ormanäs Christiansborg 832

Ringsjön, Höör Se på karta

13 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
12 rum
Boarea
299 m²
Biarea
150 m²
Tomtarea
3,7 ha
Byggår
1909
Driftkostnad
76 324 kr/år
Antal besök
29 057
Dagar på Hemnet
29

Arkitekt Borgman skapade ritningar 1907 av ett mästerverk som troligen hade uppförts på Fredrika Bremer utställningen i Malmö 1914 som en trolig kopia av Årsta slott söder om Stockholm. Troligen är det sedan så att man lät flytta det vackra huset till den plats där det än idag finns. På ett sagolikt vackert läge vid Ringsjön, med egen stensatt brygga och med en utsikt som tilltalar, förför och som varje öga njuter av att se. Den vackra infarten med pelare och traditionell gårdsplan med rundel och flaggstång och där Christiansborg reser sig med sina inslag av sekelskifte och karaktärsfulla skepnad. Detta mästerverk är idag en modern bostad med generösa och vackra rum. Fördelarna och egenskaperna är flertalet - Vi finner fem kakelugnar, en öppen spis, vackra valv och golv samt en glasveranda som blivit matrum där utsikten skapar ett lugn och där trädgården, med sin pool och vidsträckta gräsmatta, möter Ringsjön. Den exteriöra miljön är tilltalande och angenäm. Pergola med vinrankor bygger in en härlig uteplats där vi skyddas från dagg, regn och vindar. Underbart poolområde med bastu och uppvärmd pool om 8 x 4 meter.
Väl inne i bostaden njuter vi av generösa, restaurerade och moderna rum och salonger. Vi finner stuckaturer, fönsterpartier av klass och vackra eldstäder. De fem rummen och salongerna på entréplan binds samman på ett tilltalande sätt. Härligt kök med utmärkta arbetsytor tillsammans med en fin matplats. Från matrummet njuter vi av en utsikt som man aldrig tröttnar på. Här samlas familj och vänner för en måltid att minnas och drömma sig tillbaka till.
En trappa upp finner vi en underbart fin ovan- och familjevåning. Fyra, eller fem, sovrum tillsammans med generösa och tidstypiska balkonger. Kakelugnar finns i två av sovrummen. Två utmärkta badrum där ett av dem är kombinerat med tvättpelare samt två separata wc.
Källaren har genomgått en ombyggnad där man låtit ett utmärkt dubbelgarage ta plats. I gillestugan och intilliggande bar infinner sig den härliga lantliga känslan. I källaren finner vi även teknikrum, ett gästrum samt badrum.
Tomten är stor och generös. Knappt fyra hektar där stora delar utgörs av trädgård, gårdsplan och marker kring bostadshuset. Övriga delar lånas idag ut till en granne som tar foder till sina djur. Båthus/förrådsbyggnad nära Ringsjön samt ekonomibyggnad om ca 15x5 meter.
Den orörda naturen, Ringsjöns vattenspegel och det faktum att fastigheten inte varit på marknaden under de senast 100 åren är intressanta och tilltalande egenskaper och faktum som gör denna fastighet så unik. Det är verkligen så att Christiansborg står för det som alla önskar i sitt liv - harmoni. Välkommen!

Läs mer hos mäklaren
Residence Fastighetsmäkleri