Sturegatan 12A

Eslöv Trollsjö, Eslövs kommun Se på karta

13 400 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
13 rum
Boarea
444 m²
Biarea
301 m²
Tomtarea
3296 m²
Byggår
1911
Driftkostnad
95 051 kr/år
Antal besök
117 060
Dagar på Hemnet
17

Skansen Herrgård ritades av den välkände Axel Nilsson. Axel fick i uppdrag att skapa ett trivsamt och representativt hem till direktör Albert Sahlin. Vi kan läsa att "Landvägsfasaden som en knuten näfve, gårdssidan som en öppen famn". Resultatet är ett nationalromantiskt mästerverk som var färdigställt 1911 med eget Toddyhus i samma vackra stil. Fasaden med sin handslagna skånska tegel och de genuint vackra detaljerna på bostadshuset tillsammans med placeringen på den låga rullstensåsen sluter sig samman i en atmosfär och harmoni som tilltalar den som letar efter det bästa.
Bostaden är både rymlig och enkel att älska med härligt stora rum. Rummen är härligt stora, eldstäderna är i bruk, det nyrenoverade köket med sin serveringsgång och badrum som är fräscha och moderna. Allt i en tilltalande och tidstypisk harmoni.
Valven och väggarna är gedigna. Vi finner sällskapsrum i fil med gedigna valv och väggar, höga och vackra putsade innertak och lägg till detta ett välrestaurerat inre såväl som yttre.
Den parkliknande innergården och dess infart och gårdsplan knyter samman bostadsbyggnaden med mur, pergola och Toddyhus på ett smakfullt sätt. Trädgården på innergården är av parkliknande snitt och entrén till densamma är sagolikt inbjudande. Trädgård med gångar, gräsmatta och rosenbuskar samt en nyanlagd uppvärmd pool i anslutning till Toddyhuset. Toddyhuset, som egentligen borde ha en egen beskrivning, är även det ett mästerverk att nämna. Detta genuina tegelhus med höga valv och sitt stilmässigt vackra sadeltak som tillsammans med de rustika grundmurarna gifter sig med bostadsbyggnaden. Som en länk mellan dessa finner vi uteplatser och pergola.
Sagolik nationalromantik när det är som bäst. Välkomna till Skansen Herrgård i Eslöv!

Läs mer hos mäklaren
RC Gårdar och Villor

Kontakta mäklaren

Jörgen Göransson

RC Gårdar och Villor
0706-179690