Ålshults Herrgård

Ryd, Tingsryd Se på karta

8 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
15 rum
Boarea
312 m²
Biarea
32 m²
Tomtarea
2,3 ha
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1909
Driftkostnad
48 000 kr/år
Antal besök
21 816
Dagar på Hemnet
19

I närheten av sjön Åsnen med sin nationalpark ligger denna attraktiva herrgård med känsla av ”engelsk countrylife” mycket vackert och rofyllt belägen.
Ålshults Herrgård är en genomgripande och smakfullt renoverad fastighet och håller mycket hög standard.
Egendomen med ca 2,1 ha välskött park, är avstyckad från Ålshults gods och under åren 1935 till 1958 bebodde Maggie, en av systrarna Stephens från Huseby Bruk, herrgården med tillhörande gods.

Ålshults Herrgård erbjuder spatiösa och väldisponerade 330 kvm boarea med bland annat ljusa och rymliga sällskapsrum med flera eldstäder, ett bibliotek, två kök, fyra sovrum med sina respektive badrum samt arbetsrum.
Därutöver inrymmer herrgården ca 135 kvm biarea med inredd vindsvåning med tre rum samt en källarvåning med bl.a. tvättrum, bastu och ett badrum. Orangeriet finns i anslutning till (köks)trädgården och dess uteplatser.

Herrgården är omgiven av en praktfull och välskött engelsk park med en stor naturdamm, en köksträdgård med tillhörande fruktträdgård och flera rabatter med perenner och olika växter har anlagts. Det finns ett rymligt växthus och garage till trädgårdsmaterial samt pergola.
Tomten är insynsskyddad med olika rabatter, stensocklar, stenobjekt, staket, paviljong, köksträdgård och fruktträdgård med belysning.
Intilliggande herrgården finns ett stort magasin från 1700-talet, garage och förråd samt hönshus och fjäderfågelpark, en jordkällare och beteshagar.

Herrgården lämpar sig för exklusivt boende och/eller någon form av verksamhet.
Aktuellt finns det en turism- och restaurangverksamhet och mindre konferenser vid sidan om ett privat boende.

Kontakta mäklaren för att boka tid för visning!

Kontakta mig för mer info!
//Rasmus Wickell

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Växjö