Villa backa 1

Skåne, Höörs kommun Se på karta

17 900 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
15 rum
Boarea
404 m²
Biarea
409 m²
Tomtarea
4 462 m²
Byggår
1907
Driftkostnad
106 587 kr/år

Villa Backa är en osedvanligt vacker och karaktärsfull sekelskiftesdröm anno 1907 uppförd av lantbruksingenjör Otto Nilsson. Bostaden fungerade vid denna tid som huvudbyggnad i det största privata godset i Höörs kommun. Huset har influerats av den typiska skånska arkitekturen med tydliga influenser från Bosjökloster slott, med sina trappstegsgavlar och en gedigen granitstensgrund av handhuggna granitblock. Nuvarande ägare, som ägt fastigheten sedan 1997, har låtit genomföra restaurering och modernisering av bostadsbyggnaden för att åter låta Villa Backa blomstra som privatbostad.
Idag är Villa Backa en sagolik och karaktärsfylld sekelskiftesdröm med stora generösa rum. Eldstäder i både entréplan och i källare, genomgående vackra original trägolv, tilltalande stuckaturer i tak och fantastiskt vackra dörrposter bjuder in till varje sällskapsrum. Allt detta genuina och gedigna har i vacker harmoni förädlats med exklusiva detaljer. Nämnas kan specialbeställt kök från Canadaköket i Uppsala som inkluderar bland annat gasspis från italienska Ilve och platsbyggda stuckaturklädda skåp - men självklart finns många fler detaljer att njuta av.
Entrévåning omfattar fem vackra salonger samt ett magnifik sällskapsrum - som också är hjärtat i bostaden. Den vackra eldstaden och den karaktäristiska trappan som leder oss upp till familjevåningen är fullständigt betagande vacker. Familjevåning med sex utmärkta sovrum. Under hela bostadshuset finner vi en generös och fräsch källarvåning med bl.a sällskapsrum och vinkällare.
Garagebyggnaden uppfördes år 2000 och ritades av arkitekt med syfte att skapa en byggnad som gick i harmoni med bostadsbyggnaden. Resultatet är förträffligt. Trappstegsgavlar kombinerades med en modern gästvåning, garage med plats för tre bilar och allt i samma karaktäristiska stil.
Trädgårdstomten är parkliknande, gräsmattan böljande vackert mot den storslagna gårdsplanen och pelarna vid entrén ramar in de gamla storslagna ekarna i trädgården. Hjärtligt välkommen!

Läs mer hos mäklaren
Residence Fastighetsmäkleri

Kontakta mäklaren

Thomas Swenson

Residence Fastighetsmäkleri
070-617 07 22