ÖvrigtÖvrigt

Före detta barnhemmet och äldreboendet i Stöde utanför Sundsvall är nu till salu. Förverkliga ett drömprojekt på makalöst bra läge! Den ca 600 kvm stora byggnaden lämnar ingen oberörd, här har man 23 stycken rum, punschveranda på övre plan och ett bageri i källaren. Byggnaden är i mycket eftersatt skick och behöver omfattande renovering då taket under många år varit otätt. På fastigheten finns även en stor ladugård i vinkel innehållande gamla djurstallar, loge m.m. samt en bagarstuga med bevarad charm.

Man började projektera på Logården under slutet av 1800-talet och det stod färdigt under tidigt 1900-tal. Från början bedrev man barnhem och senare ålderdomshem. Under 1950-talet gjordes en omfattande renovering av hela byggnaden. Gamla tidningsreportage finns att tillgå från denna tid, som vittnar om hur de boende på Logården firar färdigställandet av renoveringarna. Under denna tid bedrevs aktivt jord- och skogsbruk på Logården då gården var självförsörjande och man anställde ansvarig för såväl kött- och mjölkproduktion som skogsarbete.

Fastigheten är belägen ca 35 km väster om Sundsvall, längst med europaväg E14. Norra europas nordligaste pilgrimsled finner man utanför dörren och utsikten har man mot Sveriges geografiska mittpunkt.

Nuvarande ägare har bedrivit kursverksamhet med gäster från hela världen. Med såväl kurser i egen regi som inbjudna internationella gästlärare har de skapat en konstnärs- och författarkoloni. En plats för inspiration, rekreation och kreativitet.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
600 m²
Tomtarea
9 130 m² tomt
Antal rum
23 rum
Räkna på lån och försäkringar

Räkna på lån och försäkringar

Se vad det kostar dig per månad att bo på Logården och skaffa lånelöfte nu.

Pris
495 000 kr

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

97 345
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 12 dagar sedan, den 11 september 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Är du nyfiken på att veta mer om området?
}