Överbyvägen 136

Djurö Överby, Värmdö kommun Se på karta

3 375 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
2 rum
Boarea
35 m²
Tomtarea
2 430 m²
Byggår
1965
Driftkostnad
14 062 kr/år

Välkommen till detta fina lilla renoverade smultronställe som ligger på en vacker uppvuxen trädgårdstomt med rullande gräsmatta, majestätiska ekar, fina planteringar, bärbuskar och vacker äppellund med knotiga fruktträd. Här bor du på gångavstånd till flera badplatser, sandstränder, hopptorn, båtbryggor, fotbollsplan och boulebana. Närmaste badplats med liten strand finner ni endast ca 200 meter från fastigheten, vid Överbyviken där möjlighet finns för båtplats.

Huset är välplanerat trots den lilla ytan. Man välkomnas in i det rymliga, ljusa allrummet med vackra spröjsade fönster och öppet till nock. Här har du flera rum-i-rummet. Hall med plats för avhängning, ett trevligt kök med gott om förvaring och en praktisk köksö som avdelar rummet. Matplats vid fönstret och vardagsrumsdel med braskamin. Ett bra sovrum med plats för dubbelsäng och praktiska garderober med skjutdörrar. Mindre men fullt utrustat badrum med golvvärme.

På tomten finns förutom ett praktiskt trädgårdsförråd, ett äldre garage nere vid infarten.

Fastigheten är belägen utanför planlagt område vilket innebär att byggrätten inte är reglerad. Värmdö kommun behandlar och beviljar bygglov först efter ansökan.

Förutom stranden vid Överbyviken, ligger Köksviken nära där det finns klippbad, båtplatser, gemensam grillplats och i viken finns gott om fisk för den som gillar fiske med spö. För barnen ligger även fotbollsplan i närheten. Här hålls mycket uppskattat midsommarfirande varje år. Vid Stora badet, även det en trevlig promenad bort, finns en sandstrand, men även klippbad och ett hopptorn med trampolin. Här vid Stora badet är det simskola och även seglarskola några veckor varje sommar. Föredrar du insjöbad, ligger Bränneriträsket i närheten eller Långsjön med två sandstränder och badbryggor där det blir varmt tidigt på säsongen.
För den som gillar att motionera finns Gula Vindövarvet som är en 10 km uppmärkt motions-/vandringsled. Båtplatser finns även i Barnviken, Köksviken och vid Stora Badet. Med bil kommer du till Stockholm under timmen vilket gör det enkelt för dig som önskar pendla. Närmaste hållplats ligger mindre än 100 meter från fastigheten och trafikeras av direktbuss 434 som tar cirka timmen till Slussen.

En kort bilväg från fastigheten ligger Djurö centrum med bland annat livsmedelsbutik, utegym, bibliotek, restaurang, trädgårdshandel och vårdcentral. Nära till Stavsnäs som även erbjuder matbutik, konditorier och båtförbindelse till bl.a. Sandhamn.

Djurö erbjuder flera mysiga skärgårdskrogar såsom närbelägna Abborrkrogen, Humlan på rymmen, Motorverkstan och Sjöboden. För glassälskarna finns Glassvillan med egentillverkad gelato, bilmuseum, utställning med utryckningsfordon som barnen får klättra upp i och padelbanor. Ni kan också besöka Vita Grindarna som erbjuder en fin strand, minigolf, beachvolley, boule, café och restaurang. Från Sollenkroka brygga går båttrafik till bland annat Vaxholm, Möja och Stavsudda. För den hästintresserade finns Skafts gård som har ridskola och där finns även en tennisbana.

Läs mer om området på villaföreningens hemsida:
https://vindo-overby.se/omraden/

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö

Kontakta mäklaren

Sophie Palmstierna Eckhéll

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö
Mäklare Sophie Palmstierna Eckhéll, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö
0763160669