VillaVilla

Torp med anor från ca. 1880 på ca. 60 m2 + oinredd vind, gott om uthusplats, gäststuga på ca. 9 m2 och 1 234 m2 ensligt belägen naturtomt i vackra omgivningar. Filmvisning: https://youtu.be/p3gYsNFFpjo

"Tvillingatorpet" vid Högsby är ett charmigt torp med anor från mitten/slutet på 1800-talet, som blivit löpande om- och tillbyggt i årens lopp, på ca. 60 m2 + oinredd vind, där man skulle kunna inreda sovloft, eller välja att höja takhöjden i bottenplan. Takhöjden är ca. 1,85-1,90 m. lite variabelt, så här finns ingen "riktig" boyta enl. svensk standard, men golvytan finns och är man inte för lång, så fungerar det fint och blir samtidigt snabbt och billigt att värma upp. Huset är i generellt gott skick och är redo att användas som det står, men det finns ändå en del som bör göras, t ex utvändig målning av ett par sidor, måla eller byta hängrännor, montera fast tagstegen och sätt glidskydd för markstege och på sikt får man räkna med, att infiltrationen till avloppet behöver uppdateras (inga förelägganden idag). I huset finns en hall, rymligt vardagsrum med effektiv braskamin (ca. 2008), två mindre sovrum, rymligt lantkök med matplats, köksingång och ett badrum WC, handfat och dusch, samt teknikrum med tvättmaskin, VVB och vattenfilter. Borrad vattenbrunn som inte sinar och avlopp till äldre trekammarbrunn med infiltration. De flesta inventarier kan köpas till eller medfölja enl. önskemål och avtal med säljarna.

Uthus på ca. 40 m2 med delvis plåt och delvis papptak. I uthuset finns verkstad, vedrum, plats för lagring, gammalt utedass och tillbyggt skjul på baksidan. Oisolerad gäststuga på ca. 9 m2 med två enkelsängar och el framdraget. Tvättstugehus på ca. 10 m2 med den gamla vedeldade tvätt tunnan och skorsten (ej i bruk). Garage på ca. 15 m2.

1 234 m² (friköpt) trädgårdstomt med ensligt och naturskönt läge i skogen, utan synliga grannar och med en liten grusväg förbi tomten, med mycket lätt trafik som inte stör och vägen snöröjs vintertid. Ca. 200 m. från huset till mindre landsväg (mellan Grönskåra och Mjösebo) och man kan höra när det kommer bilar där, men inte mycket störande. Tomten är omgärdad av staket och stengärdsgårdar och med klippor synliga många ställen på tomten. Riktigt fin stämning på platsen med blandad lövskog och gräsängar omkring tomten och inte minst de många klipporna som tittar fram här och var. Ca. 1 km. till närmaste sjö "Boasjön" med många andra små sjöar i närheten. Ca. 4 km. till Grönskåra med badplats i Badebodaån. Ca. 16 km. till Högsby samhälle med det mesta man behöver av inköpsmöjligheter. Ca. 20 km. till skidbacken "Aboda Klint", ca. 40 km. till skidbacken "Dackestupet" vid Virserum, ca. 60 km. till havet vid Kalmar och till Öland. Ca. 80 km. från Astrid Lindgrens Värld, ca. 75 km. från Växjö, ca. 260 km. från Helsingborg och ca. 275 km. från Malmö.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Boarea
60 m²
Tomtarea
1 234 m² tomt
Antal rum
3 rum
Driftkostnad
10 154 kr/år
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Klo 404 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
420 000 kr
Driftkostnad
10 154 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

14 593
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 88 dagar sedan, den 25 november 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips