Husvallgölen 28

Husvallgölen, Malung-Sälens kommun Se på karta

1 200 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
80 m²
Biarea
5 m²
Tomtarea
1 960 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1922
Driftkostnad
54 500 kr/år

Ta chansen att köpa Husvallgölens gamla skola, en byggnad med mycket charm! Sitt framför den värmande kaminen i den mysiga gamla skolsalen och njut av en underbar utsikt över älven Fulan. Utöver skolsalen hittar du ett kök och ett badrum på nedre plan. På övre plan visar en gammal vedspis i ett av de två sovrummen att det en gång i tiden har varit lärarens bostad. Här finns även ytterligare ett badrum med badkar och tvättmaskin och en balkong med utsikt över älven. Vatten till huset kommer från en egen borrad brunn och vattenanläggningen ligger i en liten källare under köket. Säljaren har nyligen investerat i ett nytt godkänt eget avloppssystem.

På den plana, lättskötta tomten med fin gräsmatta finns även en gäststuga med allrum, två sovrum, köksavdelning, bad och toa. Båda i gäststugan och i huset kompletterades el-elementen med energieffektiv luft-luft-värmepump och kamin. Säljaren bedriver idag turistverksamhet inom jakt och fiske och har en liten butik i en bod bredvid gäststugan.

Älven bjuder på bad och paddling och fiskeäventyr med fina flugfiskesträckor i direkt närhet. På vintern tar du skotern direkt från tomten ut till milsvida fina skoterleder.
Till både Sälen och Idre med sina alpina anläggningar och stort aktivitetsutbud är det bara 5 mil och en Lanthandel, bensinstation, restaurang och längdspår finns i byn Sörsjön bara ca 1 mil bort. I Särna som ligger ca 2 mil norr om Husvallgölen finns flera affärer, matbutik och elljusspår.

Läs mer hos mäklaren
PI Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Kristin Jauch

PI Fastighetsförmedling
Mäklare Kristin Jauch, PI Fastighetsförmedling
073-84 55 341
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas