Egernahult 81

Laholm Karta & restider

VillaVilla

Fritidshus från 1968 på ca. 50 m2 + stor terrass och rymlig gäststuga på 20 m2 på en 1 495 m2 naturtomt med vackert ensligt läge och 250 m. från liten sjö. Filmvisning: https://youtu.be/YEbyPgzA2y4

Egernahult v. Knäred är ett fritidshus från 1968 på ca. 50 m2 boyta och en ca. 30 m2 stor terrass i sydvästläge med vacker utsikt över skogen. Huset är löpande renoverat och moderniserat, senast mellan 2004-2008 och framstår i ganska gott skick och redo att användas direkt. Utvändigt behöver huset dock snart målas, byte av några klädselbrädor och vindskivor, samt montering av hängrännor på en bit av långsidan, där de saknas idag. Även terrassen skulle behöva algrensas och räcket målas. Plåttaket är äldre, men ser ok ut och invändigt är det i kosmetiskt fint skick med laminatgolv eller heltäckningsmattor på golvet, övervägande träpanel i taken, samt nyare elinstallationer med jordfelsbrytare och direktverkande elvärme. Här finns hall, litet men funktionellt badrum, bra litet kök, ett mindre sovrum med våningssäng, ett större rum med dubbelsäng och ett stort vardagsrum med matplats, effektiv braskamin och utgång till terrassen. De flesta möbler och annat lösöre kan köpas till eller medfölja, efter önskemål och avtal med säljaren.

Ut över huset finns en gäststuga på ca. 20 m2 med plåttak och i ganska gott skick. Hängrännor saknas på ena sidan. Här finns ett stort rum med både dubbelsäng och bäddsoffa. Litet lagringsrum. El indraget med direktverkande elvärme. På baksidan finns litet tillbyggt rum till redskap och halvtak för ved.

1 495 m² (friköpt) vacker och naturskönt belägen tomt i skogen med en enstaka granne på andra sidan grusvägen, men med gott om träd och buskar emellan, så detta stör inte alls. Huset ligger högt på en liten kulle, med vacker utsikt över den omkringliggande skogen. Precis utanför tomten löper en liten bäck och man kan höra vattnet porla på sin väg ner till Grönasjö, som ligger ca. 250 m. från huset. Vägen upp till huset är avstängd med en bom, så här kommer endast ägarna till dessa hus och ägaren av marken i området. Avloppet är gemensamt med grannen och ny infiltration till avloppet är precis färdigställt och godkänt. Huset ligger ca. 75 m. tillbakadraget från liten landsväg med mycket lätt lokal trafik, så det stör inte av betydelse och vägen snöröjs vintertid. Närområdet bjuder på många natur- och kulturupplevelser med ca. 1,5 km. till det vackra "Flammafallet" i Krokån och ca. 3 km. till det stora naturreservatet "Rönnö". Ca. 7 km. till fin banvänlig badplats i Össjöasjön och ca. 10 km. till ännu en fin badplats i Björsjön vid Mästocka, där det även finns en stor ljunghed. Ca. 10 km. även till kulturreservat "Bollaltebygget" med kringbyggd museumsgård från 1600-talet, ljunghed och gammal skvaltkvarn. Ca. 12 km. till Knäred samhälle med goda inköpsmöjligheter, det nya "Prästaskogens naturområde" vid "Kvarnfallet" i Krokån, utomhusbadet "Flammabadet" och den stora ån Lagan med goda fiske och kanoteringsmöjligheter. Ca. 35 km. till havet och Mellbystrand och ungefär samma avstånd till skidbacken Vallåsen på Hallandsås och till Kungsbygget med zipline och rodelbana sommartid. Ca. 90 km. från Helsingborg och ca. 140 km. från Malmö.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Boarea
50 m²
Tomtarea
1 495 m² tomt
Antal rum
3 rum
Driftkostnad
10 600 kr/år
Byggår
1968
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Egernahult 81 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
675 000 kr
Driftkostnad
10 600 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

10 281
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 34 dagar sedan, den 13 januari 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips