Nämdö Orrön 131

Nämdö, Värmdö Karta & restider

2 995 000 kr
VillaVilla

Hjärtligt välkomna till denna vackra och unika skärgårdsö, som ligger utanför Nämdö i Stockholms skärgård. Hit finns det båtförbindelser med Waxholmsbolaget året om. Här har vi även två egna båtplatser med bojar och en egen sjöbod att nyttja vid den gemensamma bryggan. Detta smultronställe har stor potential och man kan lätt skapa sin egen skärgårdsdröm och även bo året runt.

Själva huvudbyggnaden har sjöutsikt och är i god permanent standard med 3 rok på 62 m², här kan man med enkla medel sätta upp en vägg för att få ett extra rum. Huset har ett genomgående skärgårdstema med ytskikt av massivträ. De stora fönsterpartierna ger ett härligt ljusinsläpp och skapar en känsla av rymd. Till huset kan man koppla på fiber som finns på ön och ligger intill tomtgränsen.

Köket är välplanerat med en egen utgång till den stora altanen om ca 90 m². Köket är av god standard och har allt man kan tänkas behöva och ligger placerat i anslutning mot vardagsrummet/matsalsdelen. Denna del har stora fönsterpartier som vetter mot havet. När höst och vinter nalkas, är det extra mysigt att samlas runt den välfungerande braskaminen som finns i detta rum. Den värmer snabbt upp huset när man kommer dit under kallare årstider.

De två inredda sovrummen har plats för en dubbelsäng och en del förvaring. I anslutning till sovrummen finns badrummet med en avskild del för mulltoan. I badrummet finner vi en duschkabin, tvättmaskin, handdukstork och badrumsmöbler från IKEA.

Den nyrenoverade gäststugan är om ca 30 m². Huset har allt man kan tänkas behöva med indragen el (förberedd för dagvattenavlopp) och ett enklare kök med spis. Förutom det lilla köket finns två mindre sovrum, det ena har plats för en dubbelsäng och det andra palts för en våningssäng. I allrummet som ligger i anslutning till köksdelen finns plats för en matgrupp. I anslutning till hallen finns det separata utrymmet för separatten och utrymme för kläder. Verandan är under tak.

Den stora, vackra, friköpta tomten om 5 091 m² ligger i ett soligt och insynsskyddat läge. Den är i stort sätt omgärdad av naturtomter, så inga nya hus kommer att byggas i närområdet. Denna klassiska skärgårdstomt har mycket varierande miljöer med både plana och sluttande ytor, planteringar och bärbuskar. Den största delen är skogstomt med blåbär, lingon och kantareller. På tomten finns också ett utedass med tillhörande förråd samt en snickarbod. Träden är fulla av fåglar och sång.

Till fastigheten hör även två båtplatser med två tillhörande bojar var av den ena bojen har segelbåtsdjup samt en sjöbod. Den gedigna bryggan vilar på berg och är i bra skick. Bryggan har sol hela dagen och intill ligger en sandstrand som nyttjas gemensamt av grannarna.

Orrön är som en egen liten oas, centralt placerad i Stockholms södra skärgård med kända öar som Nämdö, Sandhamn och Runmarö i nära anslutning. Nämdöskärgården består av flera större och mindre öar, på huvudön Nämdö i solvik hittar du livsmedelsbutik med apotek- och systemombud, restaurang Nämdö kök & bar och bensinmack. I Sand finns Hembygdsgården med postservice och gamla skolan med skärgårdsmuseum, bibliotek och slöjdbod. Östanviks gårdsbutik säljer ekologiska produkter och har ett litet café, Från Östanviks gård utgår också natur- och kulturstigar. Stora delar av ön ingår i Nämdö naturreservat. På ön finns två insjöar, Västerbyträsket och Storträsket. Waxholmsbolaget traffikerar ön året om från Stavsnäs.

Missa inte chansen att förvärva denna skärgårdsdröm!

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
62 m²
Biarea
50 m²
Tomtarea
5 091 m² tomt
Antal rum
3 rum
Driftkostnad
13 705 kr/år
Byggår
1988
Räkna på boendet
Visningsinformation

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Nämdö Orrön 131 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
2 995 000 kr
Driftkostnad
13 705 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

7 860
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 34 dagar sedan, den 18 april 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips