Osbyvägen 1

Östanå, Östra Göinge kommun Se på karta

680 000 kr

850 000 kr -20 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
98 m²
Biarea
95 m²
Tomtarea
1 403 m²
Byggår
1929

Möjligheternas fastighet, vackert belägen mellan skog och Helge Å med badplats och fiske!

Den vackra träbyggnad fyller snart 100 år, varsamt renoverad och klar att användas. Invändigt mäter byggnaden 15 x 6 meter, dvs 90 kvm, i varje plan, totalt 180 kvm. Av nedre plan är ca 38 kvm inrett, resterande används idag som förråd. Övre plan är till sin helhet ateljé, snedtak gör att lokalytan beräknas till ca 60 kvm, resterande ca 30 kvm har sluttande takhöjd.

Genomgående genuina materialval, den enkla standarden gör sig väl till byggnaden. Stil och läge lämpar sig för ett otal verksamheter. Östanå är med sina vackra omgivningar ett område med ett rikt friluftsliv, skog och Helge Å med badplats och möjlighet till fiske i fastighetens absoluta närhet leder tankarna till turistverksamhet, vilket byggnaden tidigare har använts för. Efter den nu i vår genomförda renoveringen inspirerar lokalerna mycket till konstnärlig verksamhet, en luftig ateljé med stora fönster mot naturen! Eller, varför inte kontor, eller handel? Här finns, som ni förstår, utrymme för just era idéer.

Vackra trägolv och synliga bjälkar. Nydragen el med ny elcentral, två nya, mindre, luft-luft värmepumpar är placerade på nedre plan. Fastigheten försörjs med kommunalt vatten och avlopp genom servitut med grannfastigheten, Glimminge 16:1, från vilken fastigheten är avstyckad år 2019. Byggnaden har eget elabonnemang. Då byggnaden under senare år har använts som kallförråd och först nu under våren har isolerats och försetts med uppvärmning är det svårt att uppge någon driftskostnad, den kommer att vara beroende av hur du väljer att använda fastigheten.

Mellan Osbyvägen och byggnaden finns gott om plats för parkering. Bakom byggnaden tillhör lite fin skogstomt, se fastighetskarta och bild. Tomten är idag något igenväxt men går klart att plocka fram mer av för den som vill. Det fristående garaget som syns till vänster om huset hör till fastigheten, liksom ett mindre fryshus (funktion okänd) till höger om byggnaden, sett från Osbyvägen. Det före detta fryshuset är välisolerat, varför inte göra om till bastu/spa, så nära brygga och bad!

Fastigheten är taxerad som Hyreshusenhet, lokaler, typkod 325, total areal 1 403 kvm, taxerad lokalyta är 193 kvm. Fastighetsskatt f. n. 4 430 kr/år.

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Läs mer hos mäklaren
Lindwall´s Fastighetsforum

Kontakta mäklaren

Eva Suikkonen

Lindwall´s Fastighetsforum
Mäklare Eva Suikkonen, Lindwall´s Fastighetsforum
0413-618 00