Kullavägen 112

Pålsjö Norra / Mariastaden - Helsingborg, Helsingborg Se på karta

30 000 000 kr

Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
443 m²
Biarea
78 m²
Tomtarea
2,9 ha
Byggår
1892
Driftkostnad
201 800 kr/år
Antal besök
77 808
Dagar på Hemnet
6

Vackra hästgården ”Henkeborg” med boninghus anno 1892, nybyggt stall och nybyggt gästhus som i dess förlängning har ett stort läckert poolhus helt i glas är nu till salu. Gården passar de som vill bo avskilt på landet inbäddat i grönska men ändå i stan och med hästar och/eller egen verksamhet (total boarea ca 560 kvm) samt gillar att bada. Möjligheterna är många, med gästhusets lägenhet och kontor finns boende för t ex aupair, generationsboende eller inkomstmöjlighet genom uthyrning alternativt kan ytan användas till verksamhet - det är bara kreativiteten som sätter gränserna.Det finns även möjlighet till avstyckning av mark, Mariastaden som ligger strax norr om Helsingborgs centrum är ett populärt bostadsområde och med tillgång till livsmedelsaffär, skola och egen tågstation bl a. Från gården till Helsingborgs Centralstation Knutpunkten är det ca 5 km och till strand och bad i havet ca 2 km.

Boningshuset har med varsam hand och med bevarande av originaldetaljer totalrenoverats år 2004. Tidstypiska detaljer är bl a kakelugn, fina snickerier, högt i tak med stuckaturer och takmålningar för att nämna något och ovanvåningen har synliga takbjälkar. Renoveringen var omfattande och boningshuset är snarare ett nytt hus i 1800-tals skepnad med alla tänkbara nutida bekvämligheter. De nya byggnaderna har uppförts i enhetlig stil med boningshuset dock sticker poolhuset ut med sitt moderna formspråk och stora glaspartier. Gästhuset med lägenhet, kontor och dubbelgarage samt poolhus uppfördes år 2007 och stall med fem boxar, spolspilta och värmelampor (solarium), sadelkammre etc år 2006. Markareal är ca 2,9 ha varav mindre del arrenderas av kommunen till låg arrendeavgift.

Inte endast byggnaderna och miljön är vacker utan även infarten med hästhagar på var sida om fin allé till pampig automatstyrd grind och tomten är inhägnad.

Gården är välkänd som Henkeborg vilket är Helsingborgarnas smeknamn men egentligen heter gården Nya Kungshult.

Med hänsyn till ägarnas önskemål om integritet visas endast fåtal foton av bostadens insida. Kontakta mäklaren för mer information om hästgården liksom för fler bilder och för visning (vissa krav ställs vid visning).

Läs mer hos mäklaren
Skeppsholmen Sotheby's International Realty