Stjärtnäsvägen 1

Ekerö kommun Se på karta

6 495 000 kr

6 975 000 kr -7 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
129 m²
Biarea
103 m²
Tomtarea
2 810 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
44 379 kr/år

Mangårdsbyggnad & två inredda flygelbyggnader!

Drömmer du om att flytta ut från stan, odla dina egna grönsaker och äta frukost under äppelträden i trädgården? Du kanske är intresserad av byggnadsvård och vill ta hand om en unik kulturhistorisk skatt med visst renoverings- och uppfräschningsbehov? Här kan du göra allt detta och samtidigt ha höns, hund, katt eller häst.

En dryg halvtimme från stan hittar du denna fantastiska 1700-talsgård med en välbevarad huvudbyggnad om 129 kvm och två inredda flyglar. Varje flygel är 40 kvm stor och den ena har ett mysigt sovloft. Kan användas som gäststuga, boende för vuxna barn, egen verksamhet eller möjlig inkomstkälla vid uthyrning.

Norrgården är en av de 12 ursprungliga medeltida gårdarna i Kungsberga by och kallas även i folkmun för "Bohlins" efter bonden som bodde där. Fastigheten består av en mangårdsbyggnad från sent 1700-tal samt två parställda flyglar från 1800-talets mitt. På tomten finns även gamla ekonomibyggnader som f.d. hönshus, svinstia och vedbod. I den gamla "drängstugan" finns en vedbastu.

Mangårdsbyggnaden är varsamt renoverad för att behålla dess charm, och alla fina detaljer är väl bevarade. På nedervåningen hittar du en välkomnande generös hall med fina spegeldörrar, ett stort lantkök med vedspis, matsal/sovrum och ett fantastiskt vardagsrum med vacker, fullt fungerande kakelugn. Övervåningen består av ett stort allrum med en charmig kupa och kamin, sovrum samt duschrum/wc.

Östra flygelbyggnaden är troligtvis även den uppförd kring 1800-talets mitt. Fram till 1920-talet låg här affären "Saras lanthandel". I flygeln finns vardagsrum med en pampig kakelugn, ett litet, äldre kök, stort badrum med badkar och ny tvättmaskin, ny torktumlare samt wc. En brant trappa leder upp till ett ombonat sovloft med plats för fyra sängar. Flygeln har under somrarna med stor framgång hyrts ut veckovis till turister.

Västra flygelbyggnaden, en f.d. bagarstuga som troligtvis är från 1800-talets mitt, ska enligt uppgift ha flyttats hit och har tidigare varit en gammal skola. Nu är flygeln ombyggd till ateljé med kakelugn, äldre kök med kallvatten och vedspis samt wc.

Kommunalt vatten och avlopp samt fiber finns. Mycket nära till busshållplats (50 m), livsmedelsbutik med postombud (200 m), pizzeria (250 m), skola och förskola (2 km). På bara några hundra meters avstånd hittar du Mälaren med badplats och möjlighet till båtplats, och inte långt härifrån finns Gustavshills handelsträdgård, Juntras Grönt och massor med fina svampställen.

En dröm som måste ses, helt enkelt!

Läs mer hos mäklaren
MOHV Ekerö

Kontakta mäklaren

Susanne Eriksson

MOHV Ekerö
Mäklare Susanne Eriksson, MOHV Ekerö
072-555 26 76