Lotsvägen 6

Gamla Oxelösund, Oxelösund Se på karta

4 500 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
108 m²
Tomtarea
910 m²
Byggår
1865
Driftkostnad
43 232 kr/år
Antal besök
18 514
Dagar på Hemnet
12

Detta boende passar perfekt för dig som letar efter ett sjöställe och lockas av sekelskiftescharm. Därtill med hänförande utsikt över farleden! Gäststuga, två egna bryggor och en uthuslänga.
Här erbjuds ett mycket trivsamt hus i ett klassiskt skärgårdssamhälle med bebyggelser i en typisk skärgårdsnatur. Naturligt kuperad topografi med berg i dagen. Här har sjöfarare, lotsar och fiskare huserat genom åren.

Huset byggdes ursprungligen 1865 och har därefter både byggts till- och helrenoverats med mycket kärlek och stor omsorg.
Ytskikten är bytta, badrummet är helt nytt även stammar och vattenrör. Taket är bytt och huset är tilläggsisolerat i väggar, tak och golv vilket ger en energiprestanda som imponerar. På tomten finns även ett fullt utrustat gästhus på ca 30 kvm som också har helrenoverats. Här kan alltså både du och gästerna bo året om.

Det första som möter dig i huset är en rymlig och inbjudande hall med bra förvaringsmöjligheter och golvvärme. Längre in, i öppen planlösning med köket finns ett superhärligt och socialt vardagsrum med vackert ljusinsläpp, trevliga umgängesytor och en hänförande utsikt. Rummet erbjuder gott om plats för soffa och matgrupp. Badrummet är nyligen renoverat, smakfullt och funktionellt med toalett, dusch, kommod, handfat, golvvärme, handdukstork och tvättmaskin/torktumlare.

Här ingår en tomt om 910 kvadratmeter som innebär stora möjligheter för såväl vuxna som barn. Husets stora och underbara terrass, som nås via vardagsrummet/köket, passar utmärkt för såväl lek som umgänge.

I Gamla Oxelösund är det lätt att trivas och läget på Lotsvägen är utmärkt för den som uppskattar närheten till naturen. Här bor du med 6-8 båtplatser vid inte mindre än två egna bryggor precis utanför huset och skärgårdsöarna tio minuter bort. I området finns ett skärgårdscafé/restaurang och trevliga promenadstråk bl a en kulturstig som går mellan tomten och bryggorna.

Besiktningsprotokoll finns och erhålls genom att skicka ett mejl till: [email protected]

Ang byggrätt mm:
Naturmark utan byggrätt närmast vattnet – på annan fastighet. Största byggnadsarea är 15 % av fastighetsarean, dock högst 160 m2. För fastigheten (med populärnamn Karlslund) gäller alltså högst 136,5 m2 byggnadsarea (BYA). 910 x 0,15 = 136,5 m2.
Källa:
Göran Deurell, Planarkitekt, Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen
Oxelösunds kommun 613 81 Oxelösund
Besöksadress Höjdgatan 26
Telefon 0155-383 60
[email protected]

"Uthus och sjöbodar bevaras och används med ursprunglig funktion. Exteriörerna bör inte förändras" står det att läsa i den kulturhistoriska områdesbeskrivningen utgiven av Sörmlands museum.

Arrende; den som köper fastigheten kommer att få skriva ett arrendeavtal (lägenhetsarrende) med Oxelösunds kommun gällande båtbryggorna och "sjöbod". Arrendet är fn ca 2 500 kr/år.

Varmt välkommen!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Nyköping