Venestadsvägen 48

Venestad, Kristianstad Se på karta

2 395 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
96 m²
Biarea
32 m²
Tomtarea
2 674 m²
Byggår
1850
Driftkostnad
35 988 kr/år
Antal besök
7 907
Dagar på Hemnet
21

Gård Rydsbo med anor från 1800-talet bjuder på fantastiskt charmiga detaljer. Huset erbjuder tre sovrum, vardagsrum, kök och badrum. I alla rum har den gamla andan bevarats med vackra plankgolv och sunda och genomtänkta materialval. Vacker sättugn, kamin, glasveranda och spegeldörrar är bara några av de detaljer som bevarats och vårdats. Huset byggdes av bondeläkaren Ola Stenberg som sägs ha varit en omtyckt läkare som vårdade både människor och djur.

På tomten står även en komplementbyggnad som byggdes till och stod färdig 2019. I denna tillbyggnad finner vi en lägenhet där nuvarande ägare behållit samma anda och renoverat med känsla. Lägenheten erbjuder kök, badrum med tvättmöjligheter, vardagsrum och sovrum. Både boningshuset och komplementbyggnaden har varsamt renoverats med så giftfria material som varit möjligt. Vidbyggt till lägenheten finner vi ett större garage som inrymmer både förvaring och bil. Det gamla stallet har gjorts om till ett vackert orangeri där man kan njuta av sena sommarkvällar.

I Venestad bor du med naturen runt hörnet men har samtidigt bara 20 minuter med bil in till Kristianstad. Med bil når du smidigt både Vä, tollarp och Rickarum på ca 15 minuter där det finns både förskola, skola, mataffär och vårdcentral. Tomten på 2500 kvm ligger skyddat, tryggt för både barn och djur!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kristianstad