Gamla Ockelbovägen 13

Bergby, Gävle kommun Se på karta

3 095 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
449 m²
Biarea
46 m²
Tomtarea
1 446 m²
Byggår
1910
Driftkostnad
38 598 kr/år
Antal besök
20 272

Nu kan vi stolt presentera Gamla Ockelbovägen 13 för dig som söker något extra! I lilla Hagsta 3 mil norr om Gävle står den ståtliga, vita över 100 år gamla Missionskyrkan som nu väntar på en ny ägare! En genuin byggnad från tidigt 1900-tal som är lätt att förälska sig i, och som rent utseendemässigt inte liknar något annat vi sett bland bostadsannonserna.

I den gamla kyrkan har det gjorts flera stora renoveringar under senaste 15 åren och har en levnadsyta om totalt 449 kvm som är fördelat på ca 237 kvm bostadsdel med en mysfaktor som är svår att överträffa samt en kyrksal i original med kyrktorn om ca 212 kvm.
Vackra fungerande kakelugnar och vedspisar finns bevarade i bostadsdelen.

Entréplan erbjuder två hallar, den västra och östra. I den västra hallen ligger även en gäst-wc. Den används också som huvudentré för nuvarande ägare.
Vidare ligger kök och vardagsrum i en rymlig och öppen planlösning med massor av ljus från de stora och härliga fönstren. Här finns även en kakelugn för extra mysfaktor. Härifrån når man även den stora, öppna kyrksalen där det finns möjlighet för olika slags aktiviteter för den som önskar.

Till övre plan kommer du både genom den västra och östra entrén. Här finns två rymliga sovrum med fungerande kakelugnar i båda. Det ena sovrummet används idag som allrum. Från allrummet når du badrummet/dressingroom samt ingång till den oinredda vinden.

Markplanet består av ett sovrum med kakelugn, allrum med vedspis, platsbyggd bardisk samt diskbänk med tvättmaskin.
Helkaklat badrum med bastudel och utsikt över ån.

Runt kyrkan finns flera altaner åt öster, norr och söder där man kan njuta sommartid. Det finns även ett trädäck utanför gäststugan intill ån. Fastigheten har generösa ytor som både fungerar för mindre odling eller stora lekytor för barn m.m.

Isolerat garage som används som förråd. Isolerad gäststuga med altan.
Energieffektiv bostad som ger låga driftkostnader via bergvärme i bostadsdelen.
Fiber finns givetvis installerat.

Detta hus erbjuder ett perfekt läge för dig som vill leva i vacker landsbygd med naturen och allt vad den har att erbjuda alldeles inpå knuten, men ändå endast 3 mil, ca. 30 minuter in till centrala Gävle. Endast ca 500 meter till närmaste busshållplats, förskola och skola (Åk 1-9), matvaruaffär (ICA), bageri, pizzeria mm.
Även närhet till omtyckta Totrabadet, ca 10 km till Saltarsfjärdens havsbad samt bad vid ån ca 2.3 km.

Välkommen att boka in er på visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Gävle

Kontakta mäklaren

Pernilla Berglund

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Gävle
Mäklare Pernilla Berglund, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Gävle
0703-751221