Norra Oxhalsövägen 8

Blidö, Norrtälje Se på karta

2 100 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
117 m²
Biarea
10 m²
Tomtarea
2 453 m²
Byggår
1896
Driftkostnad
22 321 kr/år
Antal besök
30 120
Dagar på Hemnet
15

Välkommen till Norra Oxhalsövägen 8 på solens ö, Blidö och detta charmiga, rejält vinterbonade fritidshus om 117 kvm och med en tomt om 2453 kvm! Denna fastighet kan bli en sann dröm för dess nästa ägare som vill bo i lugn och ro och med livskvalitet.

Bostadshuset, som är från 1896, har både en vacker inglasad entré samt en fantastisk inglasad veranda. Det mysiga köket har ljusinsläpp från två väderstreck. Vardagsrummet har en värmande kamin och utsikt över den lummiga trädgården. Utgång till den inglasade verandan sker lättillgängligt från vardagsrummet.
Tre sovrum finns i huset varav ett på entréplanet och de andra två finns på övervåningen.

En trappa upp finns också ett allrum "Den övre glasverandan" vilket även den har fått ta del av vackra fönster och stor takhöjd. Husets nästa ägare kommer få möjligheten att färdigställa detta allrum efter tycke och smak.
Nuvarande ägare har försett huset med vackra fönster och dörrar vilket sätter en originell prägel och ger en fin känsla så fort man kliver in genom entrédörren.

Nuvarande ägare har vindtätat huset och bytt fasad 2019. Husets senaste utbyggnad stod klar 2017 med ett nytt sovrum på entréplan, entréhallen samt allrummet på övervåningen. Det nya taket blev färdigt 2019.

På fastigheten finns också en söt gäststuga med indragen el och förberett för vatten, lekstuga och stora förråd.

Tomten är en insynsskyddad, uppvuxen natur- och trädgårdstomt där gullvivor, syrener och rhododendron blommar vackert under vår och sommar. På hösten finns lyxen med egna blåbär och lingon på tomten.

Härliga möjligheter finns på den stora tomten för den odlingsintresserade och redan nu finns det Gravensteiner äppelträd, bigarråer, vinbärsbuskar, krusbärsbuskar och rabarber.

Här bor ni i ett lugnt och trivsamt område med trevliga promenadmiljöer och skogen med dess närhet lockar med mysiga svamputflykter

Närmaste bad finns i varma insjön mitt över vägen på 5 min gångavstånd med brygga, grillplats och vilsam hammock. På knappt 1 km avstånd finns ett fint strand- och klippbad på havssidan. En båthamn finns precis intill. Som medlem kan man få tillgång till båtplats och bastu. Bredvid havsbadet och med sjöutsikt på tomtföreningens mark finns den enkla lilla stugan Alabama som också tillhör fastigheten. Med 5 min gångavstånd till ICA, busshållplats med kommunikation till Norrtälje och lika långt till färjan med bil ligger fastigheten ”mitt i byn”.

Denna charmiga fastighet måste upplevas på plats. Varmt välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Roslagen