Ekehöjdsgatan 20

Ekebäck, Göteborg Se på karta

7 750 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
114 m²
Tomtarea
482 m²
Byggår
1931
Driftkostnad
31 616 kr/år
Antal besök
7 158
Dagar på Hemnet
8

Välkomna högt upp på Ekehöjdsgatan i underbara Ekebäck och till en bevarad 30-tals villa på uppvuxen grönskande trädgård med många härliga uteplatser. Ett barnvänligt och boende med anor från förr i ett underbart område med skärgårdskänsla och grönskande trädgårdar.

Här erbjuds ett välhållet 30-talshus med soldränkta uteplatser och gott om plats för lek och spel för både stora och små i den uppvuxna trädgården. Ett charmigt 1 ½ plans hus med källare om totalt 154 kvm. Ett högt beläget, välplanerat hus tillbyggt på 90-talet i mycket gott skick med allt man kan önska.

Entréplan med välkomnande hall som leder till husets hjärta, ett större kök med intilliggande allrum med matplats. Här är det lätt att umgås med familj och vänner. Härifrån nås enkelt också altan och grönskande trädgård i soligt söderläge. Från matplatsen nås vardagsrum med många vackra fönster. Mellan kök och hall ligger ytterligare ett allrum eller sovrum med utgång till altan och skyddat trädäck som erbjuder sol från middag till sena kvällen.

Tidsenlig trappa leder till övre hallen varifrån samtliga tre rum/sovrum och badrum nås. Ett större sovrum i söder med hel garderobsvägg och klädkammare intill. Detta rum var en gång delat som två. Härligt rum/sovrum i tillbyggda delen. Ytterligare ett sovrum i anslutning till trappan och härifrån har man fri Utsikt mot Eriksberg. Ett helkaklat badrum med duschplats och fönster mellan sovrummen. Lucka till förrådsvind i hallen.

Källarplan med fräscht helkaklat badrum med skön värme under snyggt klinker. Tvätt avdelning i badrummet. Här finns också både förvaring och hobbyrum.

Villan som ursprungligen uppfördes 1931 har genom åren, framförallt 1993 och 2012 byggts till och genomgått omfattande och smakfulla renoveringar såväl exteriört som interiört.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Väster