Rödhammar 13

Fjällbacka, Tanums kommun Se på karta

9 000 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
89 m²
Tomtarea
1 888 m²
Byggår
1955
Driftkostnad
24 000 kr/år

Välkomna till bedårande vackra Rödhammar 13, strax utanför Fjällbacka. Här erbjuds nu ett havsnära fritidshus med åretruntstandard. Från fastigheten har man slående utsikt över skärgården, farleden samt Rödhammarfjorden, med Veddö i bakgrunden. Detta är en unik möjlighet att förvärva en stor fastighet med havsutsikt (1888kvm) mitt i västkustens kanske vackraste del av skärgården. På gångavstånd finns badplats samt många fina promenadstigar på såväl klippor som i skog och mark. Strax intill ligger Väddö naturreservat som är ett trevlig utflyktsmål för hela familjen. Är man intresserad av båtlivet har man en underskön skärgård i kustbandet utanför huset med många trevliga öar att besöka. Man kan även ta båten till Fjällbacka, Hamburgsund eller Grebbestad för att äta en bit mat på någon av samhällenas bryggor med många trevliga restauranger. Strax utanför den inre skärgården, med en lite längre båttur ligger Väderöarna som är väl värda ett besök. Här finns både vandrarhem och restaurang.

Framför huset finns en stor gräsmatta ner mot havet och på baksidan finns en mer vindskyddad del med uteplats där man med fördel intar morgonkaffet. Tomten är stor och en del av den utgörs av granitklippor som sluttar brant ner mot huset. På klipporna ligger idag ett mindre gästhus, med fantastisk havsutsikt. Längre bak på tomten vid den stenlagda uppfarten finns ett mindre förråd där man med fördel kan bygga ett större garage/ förråd efter behov.

Invändigt möts man av en rymlig hall med utrymme för avhängning, här ligger ett exklusivt granitgolv som löper vidare in i sällskaps- och köksdelen. Från hallen har man fri sikt ut genom de stora fönsterpartierna i sällskapsrummet med utsikt över havet och Väddökilen. Vidare kommer man in i det luftiga sällskapsrummet och köket i öppen planlösning med ryggåstak. Här finns utrymme för sällskapsmöblering samt ett större matbord i burspråk. Från alla fönster har man slående havsutsikt. I rummet finns ett rymligt vitt kök i vinkel med bänkskiva i granit. En trevlig detalj är det runda fönstret ovan diskbänken.
Från hallen når man även det större sovrummet med utrymme för dubbelsäng och utgång till altanen på baksidan av huset. Vidare finns ett badrum ett stort allrum samt två mindre sovrum.

På gångavstånd når man Veddö naturreservat, Fjällbacka centrum samt Fjällbackas golfbana. Fastigheten ligger utanför planlagt och strandskyddat område.

Välkomna att kontakta för privat visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Tanum-Sotenäs

Kontakta mäklaren

Joacim Bergman

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Tanum-Sotenäs
Mäklare Joacim Bergman, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Tanum-Sotenäs
0727-33 90 91