Fisklösenvägen 28

Graversfors, Norrköpings kommun Se på karta

4 995 000 kr

6 950 000 kr -28 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
133 m²
Biarea
2 m²
Tomtarea
2 901 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
66 800 kr/år

Drömmer du om en representativ fastighet där förrförra sekelskiftet dröjer sig kvar i form av bl.a. arkitektritad grosshandlarvilla med burspråk, serveringsgång, spröjsade fönster, stor öppen spis (med braskamin insatt), kakelugn, verandor, plåtdetaljer och magnifik sjöutsikt, men där det moderna livet på ett smakfullt sätt fått ta plats så är detta ett unikt tillfälle att ta vara på!

Här får du allt i ett - den vackra grosshandlarvillan "Villa Skoga" från 1909 men också "Lilla stugan", torpstugan från 1860-talet med järnspis och kamin samt "Paviljongen" från 1880-talet med punschveranda och sommarmatsal med 4 meter i takhöjd! Allt omhändertaget och smakfullt renoverat kontinuerligt under nästan 20 års tid. Lägg till en vacker trädgård i olika nivåer med perennrabatter, fruktträd och flertalet uteplatser där betraktelse, fika eller mat får en annan dimension, och drömmen är komplett!

Fastigheten har ägts av samma släkt ända till 2004 då nuvarande ägarna förvärvade den och satte igång med att lyfta fram denna juvel ur sin törnrosasömn. Villa Skoga ritades av arkitekten Thor Thorén, som även ritat Villa Stocksberg (även kallad Munterska villan) i Stocksund, Villa Ugglebo i Djursholm, flertalet bankbyggnader och Jussi Björlings sommarresidens på Siarö i Stockholms skärgård. Som kuriosa bär Villa Skoga och familjen Björlings hus på många likheter. Värt att nämna är också att Axel Einar Hjorth finns representerad.

Kommunalt vatten och avlopp drogs in 2019 och den borrade brunnen med friskt källvatten finns även kvar. Ett annex, även det totalrenoverat, med dusch och Separett som använts på somrarna, förråd och vedbod finns också på fastigheten.

Att det bara är ett par minuters gångavstånd till bad i sjön Näknen med erkänt mycket fint vatten gör inte saken sämre. På några minuter åker man även med bil till Åby med affär, apotek, konditori, restauranger, förskolor och skolor. Norrköping når man på strax under 15 minuter, med Ingelsta köpcentrum som första anhalt.

En unik möjlighet att förvärva en unik fastighet!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Norrköping

Kontakta mäklaren

Johan Ahlén

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Norrköping
Mäklare Johan Ahlén, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Norrköping
0703-323302