1 250 000 kr
VillaVilla

Huset är filmat både in- och utvändigt, så du kan komma på virtuell visning med en gång via denna länk: https://youtu.be/JwTG8v2hEJ4. Se även under "dokument & länkar" till höger och klicka på pilen i högra hörnet, för att expandera boxen och följ sedan länkarna. Där hittar ni även objektsbeskrivning, fastighetsregisterutdrag, lantmätarakten m.m.

"Lillvang" är en avstyckad trelängad gård med bostadshus med anor från slutet på 1800-talet på ca. 115 m2 boyta + ca. 20 m2 terrass och en mysig veranda med snickarglädje på framsidan. Huset genomgick en större renovering på 1990:talet och användes då som helårshus, men har varit fritidshus de senaste ca. 15 åren och behöver en del kosmetisk renovering och uppdatering, beroende på tänkt användning. Huset har en riktigt mysig stil och stämning med fina gammaldags tapetmönster, trägolv och två vackra kakelugnar och den gamla vedspisen och bakugnen i köket bevarad. Därutöver finns direktverkande elvärme och en luftvärmepump rekommenderas vid omfattande vinterbruk. Fönster är en blandning mellan enkelglas med innerfönster och nyare kopplade och isolerglasfönster på övervåningen. Takhöjden är bra i bottenvåningen, men lite lägre med ca. 1,95 m. i mitten på övervåningen. Köket moderniserades för ca. 10 år sedan, men badrummet skulle behöva en uppdatering av kosmetiska skäl och avloppet kommer behöva uppdateras så småningom (inget föreläggande idag). Utvändigt behövs målning, särskilt på terrassgaveln och en del av plåttaket har börjat rosta, men är tätt. Det flesta möbler och annat lösöre kan köpas till eller medfölja, enl. önskemål och avtal med säljarna.

Ladugård på ca. 145 m2 i bottenplan + ca. 20 m2 inrett på vinden, som idag används som gästrum, men har tidigare varit arbetsrum (silversmed). Rejält verkstadsrum med tre 3-fas kontakter, om man vill ha div. maskiner. Det finns även utvändig 3-fas kontakt. Tre garageportar med plats för bil, redskap, åkgräsklippare m.m. Isolerat teknikrum med vatteninstallationer. Uthus/liten lada på ca. 50 m2 med gott om plats för ved och lagring och slutligen en liten lekstuga (tidigare hönshus) på ca. 8 m2.

5 453 m² (friköpt) vackert, ensligt och ostört belägen naturtomt, som sista huset på sidoväg till grusväg (ingen genomfart), med ca. 120 m. till närmaste granne, som inte stör och endast ca. 150 meter från trevlig liten grävd damm, som syns från huset. Tomten är omgiven av gräsängar, där det ibland går kor på sommaren och vacker blandad lövskog, vilket ger en mycket trevlig stämning på tomten, vidsträckt utsikt och massor med ljus och luft. Väg 150 mellan Torup och Falkenberg löper ca. 900 m. från huset fågelvägen och kan anas i fjärran om man spetsar öron, men stör inte av betydning. Ca. 3 km. till trevligt rekreationsområde med vattenfall och promenadslingor vid Bosgård och Bosgårdsfallet. Ca. 4 km. till Torup samhälle, som är mycket trevligt och med goda inköpsmöjligheter. Ca. 4 km. till badplatsen i Torup med sandstrand och badbrygga och till Hultagärdsbacken (liten skidbacke). Ca. 70 km. till skidanläggningen Isaberg vid Hestra, där det även finns många sommaraktiviteter. Ca. 9 km. till golfbana vid Rydöbruk och ca. 35 km. till Ullared och berömd shopping i GeKås. Ca. 5 km. fågelvägen till närmaste vindkraftsverk, som kan skymtas ett ställe på tomten, men på detta avstånd kan de inte höras alls och stör inte. Det har tidigare funnits vindkraftsplaner närmare, men dessa är stoppade dels pga. kommunens veto och dels på bristande lönsamhet. Ca.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Boarea
115 m²
Tomtarea
5 453 m² tomt
Antal rum
5 rum
Driftkostnad
13 392 kr/år
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Hylte Lillvang och skaffa lånelöfte nu.

Pris
1 250 000 kr
Driftkostnad
13 392 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

31 174
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 388 dagar sedan, den 26 november 2017. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips