Kupevägen 4

Hönö, Öckerö Se på karta

7 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
171 m²
Tomtarea
839 m²
Byggår
2017

Vid Röds hamn med fint läge och utsikt över havet ligger denna påkostade nybyggda villa som färdigställdes i mitten av 2017 och som bara har använts som sommarhus i en säsong av nuvarande ägare.

Villan är i två fulla plan med högt i tak. I nedre plan är takhöjden hela 270 cm och dörrarna är 230 cm höga. I övre plan är det ett ryggåstak med över 4 meter till nock. Varje plan är 85,5 kvm stort - totalt 171 kvm boyta.

I huset finns 3 stycken badrum som förutom husets grundläggande vattenburna golvvärme även har elvärmeslingor.

Altan runt 3 sidor av huset ger sol under hela dagen. I övre plan finns en balkong med eftermiddags- och kvällssol.

Allt är påkostat - från takteglet som är ett enkupigt formpressat tegel med falser i sida och topp som ger ett tätt och stabilt tak till spisen som har dubbla ugnar och 5 induktionszoner.
Höga fotlister och breda foder. Små inbyggda spotlights vid entrén. Listan kan göras lång.

Entrédörren är en dubbeldörr och bredvid finns både sidoljus och överljus för att det ska bli ljust i den mäktiga hallen. Till hallen kommer man även genom tvättstugan som också fungerar som groventré. Tvättstugan har bl.a. maskiner i arbetshöjd, inbyggd sittbänk och gott om förvaring.

I nedre plan finns ytterligare 3 stycken rum som kan delas upp på olika sätt.

Nedre plan är byggt för att användas ihop med resten av huset men också så att möjligheten finns att inrymma en lägenhet i delar av det om man så önskar. Då behöver ett pentry byggas till och det är huset förberett för.

Hela nedre plan har golvvärme. I hallen ligger 60x60 klinker och i resten av nedre plan har man utrustat med ett enstavs plank/parkettgolv med stora kvistar och sprickor som ger golvet ett gammalt utseende. Golvet är naturoljat, rökt och infärgat och har borstats och handskrapats för hand för att ge en unik yta. Detta golv ligger också i hela övre plan.
I nedre plan finns två stycken badrum.

I övre plan som man når genom den exklusiva specialbyggda New Englandtrappan kommer man direkt upp till matplatsen som är hjärtat i övre plan.
Här sitter man och äter med ett burspråk runtom och utsikt över omgivningen och vattnet.

Övre plan har en fantastisk rymdkänsla och från matplatsen har man kontakt med både köket och vardagsrummet.

Köket är ett kapitel för sig. Här står den mäktiga spisen (90 cm bred) med dubbla ugnar och 5 st induktionszoner med en matchande fläkt. Rostfri diskbänk och dubbelho med en Tapwellkran. I hörnet står två stycken svarta Smegskåp - kyl resp. frys.

I mitten av köket finns en köksö som har en av stål specialtillverkad bänkskiva med hyllor på sidan. Ett fantastisk vackert kök med härliga lampor som är pricken över i:et.

Vardagsrummet är ljust och härligt och här finns en braskamin för mys och värme.

Badrummet går i samma stil som köket i svart med mässing/guld-detaljer. Takdusch i mässingsutförande och dubbelhandfat med kranar i samma stil.
Badkaret är från Neptuns "Porfyr"-serie designat av Simon och Tomas för Neptuns 20-årsjubileum.

Sovrummet har en egen klädkammare och utgång till balkongen med kvällssol.

Från övre plan kan man komma upp till ett vindsförråd som är golvat och har gott om plats.

På tomten som är delad i två finns på andra sidan vägen en stor parkeringsplats som tillhör huset.
Läget är mycket bra och lugnt och det är nära till underbar natur i form av bl.a. Ersdalens naturreservat, småbåtshamnen och badplatser.
Nära även till livsmedelsaffär, bensinstation, allmänna kommunikationer och färjan.
Bada kan man göra på flera ställen i närheten.

Välkommen att boka visning och se denna fantastiska villa som måste upplevas i verkligheten.
Även omgivningen är viktig att lära känna för att uppskatta läget: ta gärna en tur till Ersdalens naturreservat, ta en promenad i bergen nordväst om huset, grilla och bada vid piren i småbåtshamnen eller besök någon av de andra badplatserna i närheten såsom barnvänliga Sandviken eller Lappesands badplats.

Läs mer hos mäklaren