Matildebergsgatan 37

Krokslätt / Fredriksdal, Mölndal Karta & restider

7 850 000 kr
VillaVilla

I bästa läge på Krokslätts höjder, balanserandes på göteborgsgränsen, hittar vi denna fantastiska 30-talsbyggnad. Här erbjuds ett komplett boende i tre plan med sex rum och kök samt härlig tomt om 730 kvadratmeter. Yttertaket är nytt och fönstren är löpande renoverade genom åren. Detta välskötta yttre är också försmaken på det du möter på insidan. Huset är smakfullt renoverat utan att allt har bytts ut.
Det här är ett hus med charm och karaktär som gör intryck på alla som besöker det.
Här är en gyllene chans att förvärva en riktigt fin villa i gott skick och ett hem att trivas i under lång tid framöver

På entréplan hittar vi en rymlig och inbjudande hall med bra förvaringsmöjligheter, ett stort och öppet vardagsrum med härligt ljusinsläpp och utgång till härlig ”amerikansk” veranda, en klassisk punschveranda och ett mycket trivsamt kök med matplats samt gästtoalett.
Går vi sedan en trappa upp finner vi en mycket mysig hall med en riktig norsk gjutjärnskamin, ett stort och påkostat badrum med badkar och dusch, föräldrasovrum med utgång till egen balkong samt två väl tilltagna sovrum med platsbyggda garderober.
Nedersta våningsplanet erbjuder ett stort allrum där tonåringarna kan hänga samt en fräsch tvättstuga med rymlig dusch och bastu. Pannrummet har gott om plats för förvaring och intill här finns ännu ett förråd/snickarbod.

En lummig gammal fruktträdgård med knotiga äppelträd, bärbuskar, rabarber, syrener och äldre passande perenner såsom t.ex. magnolia, ger en härlig karaktär tillsammans med de välskötta byggnaderna. Hela gården ramas in av en skyddande häck samt friggeboden och carporten med långsidorna mot vägen. Flera möjligheter att njuta av trädgårdens lugn finns här beroende på väder och vind. Faller det lätta sommarregnet kan ni få skydd från ovan på den charmiga ”amerikanska” verandan där korgstolens knarr hörs under intagandet av något gott. Skiner solen placerar ni er med glädje i sydvästhörnets väl tilltagna stensatta uteplats. Här får ni inte bara sol och blå himmel utan även hjälp med skydd från vind och insyn av den uppvuxna tujahäcken.

På Matildebergsgatan bor ni i ett mycket eftertraktat område där ni får närhet till det bästa Mölndal och Göteborg har att erbjuda - perfekt för er som ställer höga krav på er boendemiljö! Här bor man centralt med kort promenadavstånd till allt - matbutiker, skolor, lekparker och grönområden. Alldeles runt hörnet finns det bra kommunikationer och man behöver inte färdas långt för att ta sig till centrum. Mycket trevlig gemenskap i området, där det bor många barnfamiljer.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
150 m²
Biarea
67 m²
Tomtarea
730 m² tomt
Antal rum
6 rum
Driftkostnad
50 960 kr/år
Byggår
1930
Räkna på boendet
Visningsinformation

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Matildebergsgatan 37 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
7 850 000 kr
Driftkostnad
50 960 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

9 813
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 24 dagar sedan, den 23 augusti 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Prisutveckling

illustration_step9
Är du nyfiken på att veta mer om området?

Guider & Tips