Skärseryd Norrgård 1

Ljungby Se på karta

1 550 000 kr

1 700 000 kr -9%
Visa bud Budgivning pågår
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
145 m²
Biarea
10 m²
Tomtarea
1,1 ha
Byggår
1880
Driftkostnad
20 625 kr/år

Avstyckad gård med rymligt hus på 145 m2 med god standard, två stora terrasser, två uthus och 10 690 m2 stor tomt med högt, vackert sjönära läge.

Skärseryd Norrgård är en avstyckad gård med anor från mitten på 1800-talet, ursprungligen byggt i liggande timmer, men löpande om- och tillbyggt under åren. Huset är idag ca. 145 m2 boyta + ca. 10 m2 källarrum/tvättstuga och med två stora terrasser, en i sydväst läge på ca. 30 m2 och en i västerläge på ca. 25 m2. Takhöjden är variabel, som det är i gamla hus med ca. 2 m. i bottenplan och annars ca. 1,95 m. Nuvarande ägare har ägt huset sedan 1991 och har uppdaterat mycket, såsom nytt betongtegeltak (ca. 15 år), renoverad skorsten och eldstäder, djupborrad vattenbrunn, uppdaterade elinstallationer, nytt badrum, extra toalett på övervåningen, renoverat kök samt en helt ny (2018) godkänd trekammarbrunn med infiltration. Fiber är precis indraget till huset (2019), men här finns även bra 4G täckning. Huset är redo att använda som det står, men det finns fortfarande saker som bör göras efterhand, dock inte akut. Säljaren har beställt två takstegar till skorstenarna, huvar kommer monteras på skorstenarna, några skadade taktegel kommer att bytas och nya altandörrar med isolerglasfönster kommer att monteras. Dessa arbeten planeras färdigt under hösten. Utvändigt behöver huset snart målas, särskilt vindskivor, och en liten del av klädselpanelen repareras eller bytas på baksidan. Terrassen mot sydväst skulle behöva nya golvbrädor och räcket behöver målas. Invändigt behövs lite kosmetisk renovering här och var, särskilt i skafferi och köksentré i tillbyggnaden på baksidan, där golvet även satt sig och bör åtgärdas. Detta kan man ta lite efterhand, som nuvarande ägare gjort. De flesta möbler och annat lösöre kan köpas till eller medfölja, enligt önskemål och avtal med säljarna.

Ut över huset finns en liten ladugård på ca. 60 m2 med vedbod och plats för lagring. Ladan har äldre eternittak och byggnaden har satt sig en del, så den behöver stöttas/renoveras. Därutöver finns ett mindre uthus på ca. 20 m2 med ytterligare plats för lagring. Detta uthus är renoverat med nytt fundament och nytt golv, men tegeltaket är gammalt med flera pannor som flyttat sig eller trillat ner, så detta behöver läggas om/bytas.

10 690 m² (friköpt) trädgård och naturtomt med högt och vackert läge, endast ca. 400 m. från Skärsjön, som kan skymtas mellan träden från övervåningen, i alla fall vintertid. Gräsmatta omkring byggnaderna och den omgärdas av vackra stengärdsgårdar. Resten av tomten består av övervägande ek och bokskog, med riktigt härlig stämning och parkliknande känsla och man kan hålla sig självförsörjande med ved i överskådlig framtid. Mot öster har man utsikt över ängar och blandad skog som sträcker sig i riktning mot sjön och sommartid går det kor och betar på ängarna. Den lilla vägen som passerar tomten är asfalterad, men inte bredare än en grusväg. Här kommer väldigt få bilar, endast de lokala i området, så det är inte störande och vägen snöröjs vintertid. Över 100 m. till närmaste granne, som inte syns från huset, så här är verkligen tyst och ostört. Skärsjön är ca. 1 km3 stor med många öar och mycket vacker natur. Ca. 600 m. från huset, på sydsidan av sjön, finns en liten halvö, där man skulle kunna ha en båt liggande, efter avtal med markägaren. Ca. 400 m. även till en annan liten skogssjö, "Gummasjö". Ca. 5 km. till den större sjön Mäen, där det också finns en riktig anlagd badplats med sandstrand

Läs mer hos mäklaren