Flaggbergsvägen 23

Lyckorna, Uddevalla Se på karta

11 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
165 m²
Biarea
20 m²
Tomtarea
2 402 m²
Uteplats
Ja
Driftkostnad
27 455 kr/år
Antal besök
18 617
Dagar på Hemnet
28

Underbar tvåplansvilla direkt vid havet i Ljungskile, med egen brygga där ni kan lägga till med båten på Anrika Lyckorna. En vacker skärgårdsvilla med mycket historia. Den ursprungliga delen har anor från 1800-talets andra hälft ca 1870, och byggdes av självaste Robert Macfie, grundare till Lyckorna kurort. Fastigheten, även kallad Fiskartorpet, byggdes sedan till i början av 1900-talet. Villa Fiskartorpet är en fantastisk fastighet i ett idylliskt, ostört och strandnära läge - här bor ni där hav blir land. På Fiskartorpet är ni aldrig ensam. Havet, vyerna, de vackra solnedgångarna, båtarna och närheten till vattnet ger både ro och sällskap. Här finns de kvalitéerna som alla letar efter!

Huset är stort med plats för många. Vackert med vitmålad träpanel, spröjsade fönster, rött taktegel, burspråk och granitgrund. Varsamt renoverat och moderniserat samtidigt som den gedigna charmen behållits. Att landa här efter en stressig arbetsvecka är en lisa för själen. Det finns historier om att Fiskartorpet har en helande effekt, vilket inte är svårt att tro på med dess friska luft, det salta vattnet och lugnet.

Tänk så fantastiskt att börja dagen med att gå ner till bryggan för ett skönt morgondopp, för att sedan ta morgonkaffet på altanen, blicka ut över vattnet samtidigt som ett svagt kluckande hörs när vattnet slår mot stranden. Eller en varm sommarkväll, där ni tar emot sommargäster som kommer sjövägen. Där barnen kan fånga krabbor från strandkanten. Ni dukar upp långbord på altanen, äter god mat och bara umgås till sent på kvällen och njuter av den vackra solnedgången.

Ni välkomnas av entréhallen i öster som tar er vidare in till ett sovrum. Vidare in når ni det fantastiska allrummet med eldstad, burspråk, trägolv och den fantastiska havsutsikten, som följer er genom alla sällskapsytor. Till höger ett stort kök med vedspis och all utrustning. Vidare in till matsalen med trägolv och där trästockarna tagits fram på väggen. Avslutningsvis in finner ni glasverandan/sovrum, härifrån når ni duschrummet och även "badentrén", som snabbt tar er till bastun och bryggan för ett dopp i havet. Allrum, kök, matsal och glasveranda ligger i fil.

Vidare tar ni trappan från entréhallen upp till övervåningen. Ett andra duschrum och två sovrum varav ett större sovrum med riktig skärgårdskänsla där havsutsikten är magiskt. Möjlighet finns att göra om till två sovrum.

Underbar trädgård i etage som omges av planteringar, gräsytor och trädgårdsland. På tomten finns även en gäststuga perfekt till övernattande gäster och en bastu med sovrumsavdelning.

Fastigheten har i över 100 år älskats av sina ägare, som under årens gång nyttjats som både permanentboende och sommarhus. Nu är det dags för en ny familj att skapa egna minnen och och njuta av ett liv med havet som granne.

Som boende på Lyckorna njuter du av närheten till hav, båtliv, skärgårdsöar och solglittrande vågor. Trots sitt avskilda läge så har ni det sociala livet inom räckhåll då det endast är 5 min strandpromenadavstånd till Musselbaren, Lyckorna Brygga och villa Sjötorp, ta ett glas vin eller bara njuta av mat direkt från havet. Från fastighetens brygga tar ni er med lätthet ut med båten för att åka vattenskidor och besöka smultronställen. I området finns allt från Lyckorna golfklubb med 18-hålsbana, matbutiker, caféer, restauranger och fina motionsslingor. Ni hittar fastigheten ca 2 km från E6:an och till Göteborg tar det ca 40 min att köra. Varmt välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Uddevalla