Tömvägen 38

Sigtuna, Sigtuna Se på karta

14 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
193 m²
Biarea
40 m²
Tomtarea
1 000 m²
Byggår
2012
Driftkostnad
48 220 kr/år

På en tomt med högt läge i Granbystrand med magisk utsikt över sjön ligger denna arkitektoniska dröm. Husets design har anpassats och ritats utifrån tomtens form och framstår som unik i sitt slag. Den stilrena fasaden är klädd i ljust trä med stora glaspartier. Huskroppen är placerad högt vilket skyddar mot både blåst och insyn. Tomten är en dröm för såväl lekande barn som vuxna som bara vill slå sig till ro. Huvudbyggnadens 193 kvadratmeter samt 40 kvm biarea är minutiöst planerade och utnyttjade. Övernattande gäster har tillgång till ett hus på cirka 40 kvadratmeter med eget badrum på tomten.

Husets insida tas emots av en genomgående ljus interiör med öppna ytor. Det är tydligt att tonvikten har lagts på en väl tilltagen social del, där kök och sällskapsrum vävs omärkbart in i varandra och skapar kontakt med omgivningarna. Från de heltäckande glaspartierna har du en spektakulär panoramavy över sjön. Både från köksdelen och sällskapsrummet nås stora solrika terrasser, där sommarmåltiderna avnjuts. Sovrummen har fina förvaringslösningar och två av dem har utgång till egen balkong. Två exklusiva badrum samt en tvättstuga med groventré. Ett bättre ställe att fly vardagens hets får du leta länge efter.

Granbystrands lilla samhälle välkomnar dig med sin stillsamma atmosfär. Långt borta känns storstadens hets och sorl. Då och då passerar folk som är på väg till båten eller ett dopp i Mälarens vatten. Ett stort utbud av gemensamma utomhusaktiviteter, vandringsleder och vackra promenadstråk finns i området. Du väljer själv hur aktiv du vill vara.
Det magiska huset skapades av arkitekten Klas Sjöstrand tillsammans med Intressanta Hus utifrån tomtens förutsättningar. Genom denna placering maximerades även den fria utsikten över de vidsträckta sjön. Huset består av en träregelstomme med ljusmålad liggande/stående panel som fasad. Samtliga terrasser har underbyggd belysning på reglarna som ger fin dynamik i mörkret. Det magiska med huset är poolen med inbyggd belysning. Det finns även ett spabad intill poolen.

Tomten är en dröm för små med spring i benen. Det insynsskyddade läget med fri utsikt gör att du kan koppla av till fullo. Vill du ta ett dopp från bryggan eller ha en heldag på stranden, tar det endast 1 minuter att promenera dit.

Invändigt är fokusområdena lika tydliga; öppna sociala ytor som ger rymdkänsla och ett massivt ljusinsläpp från stora glaspartier i två plan för att utnyttja varenda kvadratmeter. Kök och sällskapsrum är sammanlänkade till ett enda stort rum med naturlig kontakt till terrasser och utemiljö. Sovrummen och badrummen har sin naturliga placering i huset med smarta förvaringslösningar. Övernattande gäster har ett eget hus att bo i på tomten, när de kommer på besök. Smidigt för både värdpar och gäster.
På tomten finns även ett garage med eldriven garageport. Det finns även en carport för två bilar förberett för trefasladdning till elbilar.

På tomten ligger ett gästhus på cirka 40 kvadratmeter som är byggt i samma stil som bostaden. Här kan gästerna bo bekvämt när de kommer på besök. Alternativt kan du inreda det som en kreativ studio eller ateljé. Det finns möjlighet till att bygga ett litet kök, då blir denna yta en komplett bostad.

Det finns många skäl till varför många vill ha ett hus på Granbystrand, men de största är troligtvis lugnet, det trevliga grannskapet, naturen och närheten till vattnet. Dessutom har du tillgång till flera aktiviteter i de gemensamma områdena. Nedanför huset fin

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Sigtuna/Märsta