Galtö södra 99

Tanum Se på karta

8 900 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
170 m²
Biarea
45 m²
Tomtarea
4 291 m²
Byggår
1992

Unik fastighet på attraktiva Galtö. Mycket stor, lättskött naturtomt med betagande vyer. Arkitektritat hus, format som ett åttkantigt fyrtorn, disponerande enorma ytor som kännetecknas av ljus och rymd. Stora fönsterpartier med havsutsikt och utblick över bohuslänsk natur och kustlandskap; exklusiva, breda golvtiljor av douglasgran, solfjädersliknande innertak.

Byggnadens arkitektoniska signum kan sägas vara just den solfjäderliknande formen i trä och glas. Fyrtornet bildar navet i huset där resten av byggnaden har formen av en solfjäder. Längs solfjäderns ytterkant är höga fönster/skjutdörrar placerade och varje våningsplan har altaner/balkonger eller längsgående terrasser. Högst upp i fyrtornet finns sittplatser ute på taket där man kan speja på havet i sydväst.

Första våningsplanet har tidigare använts som ateljé/konstgalleri (huset är taxerat som bostadsbyggnad med lokaler, med typkod 223), den totala byggnadsytan är ca 350 m², varav lokalytan - första våningsplan - utgör ca 135 m². Fastigheten lämpar sig ypperligt för er som önskar att arbeta hemifrån. Entréplanets enorma, mycket representativa ytor kan med fördel användas som lokal/kontor/ateljé i anslutning till bostaden - men fungerar lika bra för bostadsändamål.

De generösa glaspartierna, väl tilltagna altaner och balkonger suddar ut känslan mellan inne och ute - huset speglar kusten med öppenhet och många uteplatser. Gedigna materialval och personlig design skapar ett hus utöver det vanliga för er med krav på umgängesytor eller konstnärsliv.

Läs mer hos mäklaren
Sunnanhem