Ulfsryd Skola

Ulfsryd, Tingsryd Se på karta

530 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
210 m²
Biarea
360 m²
Tomtarea
3 400 m²
Byggår
1919
Driftkostnad
31 400 kr/år
Antal besök
9 246
Dagar på Hemnet
4

Välkomna till Ulfsryd Skola - som varit ett konstnärshem med tillhörande ateljé/verkstad och utställningssal sedan år 1967 ! Här har keramikern Ove Rasmussen - Vaedelund skapat och ställt ut sina alster i en naturskön och rofylld miljö. Skolan omfattar en bostadslägenhet om 210 kvm boarea i två plan. 6 rok, två badrum samt två hallar. Skoldelen, med totalt fyra skolsalar, omfattar hela 360 kvm biarea. I dessa skolsalar är den ursprungliga pärlsponten i vägg/tak bevarad, de genuina trägolven likaså. Det är som om tiden har stått stilla här..........

Ulfsryd Skola behöver lite kärlek av ny ägare. Främst fasad och fönster. Yttertak är bytt -05 och som uppvärmning finns en bra pelletspanna med brännare från -16. Modernt och godkänt avlopp fr -12.
Rummen är ljusa och luftiga. Två kakelugnar finns i bostadsdelen. Kaminerna i skolsalarna har inte varit i bruk på länge, men pryder sin plats. Skolan har två badrum, varav det ena är helkaklat och renoverat -13. Stor naturtomt för den som vill börja odla egna grönsaker. I trädgården finns flertalet fruktträd. Själva skolbyggnaden är inbäddad i grönska av Koreansk pipranka, Ormhassel, Murgröna och ett persikoträd !

Här kan kommande köpare skapa en oas, antingen som fritidshus för 1-2 familjer, eller som ett permanentboende i kombination med någon slags verksamhet. Avstånd: 6,5 km till Tingsryd.

OBS ! Stort intresse för denna skola, alla visningar fram till vecka 33 är nu fullbokade.

Läs mer hos mäklaren
Tingsryds Fastighets- & Juristbyrå AB