Plantskolevägen 38

Gräfsnäs, Alingsås Se på karta

2 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
180 m²
Tomtarea
924 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1989
Energiklass
E
Driftkostnad
49 131 kr/år
Antal besök
9 540
Dagar på Hemnet
17

Inbäddad i anrik kulturhistorisk miljö som sträcker sig ända tillbaka till 1500-talets Renässans och med bekvämt avstånd till sjön Anten finner vi denna ståtliga villa om hela 180 kvm. Villan som genomgick en rejäl om- och tillbyggnad mellan 2011 -2012 inrymmer idag på sina två våningsplan bl.a. öppna umgängesytor, stort lantligt kök med fungerande vedspis och platsbyggt skafferi med matkällare, upp till 5 sovrum, två helkaklade badrum varav det ena med lyxigt bubbelbadkar, walk in closet, tvättstuga med grovingång och platsbyggd garderob, samt bra med förvaringsutrymmen.

Tomten är plan och lättskött och omges av växtlighet som ger fint insynsskydd. Den rejäla altanen som löper längs två sidor av huset har till stor del tak och ligger i soligt söderläge. Intill huset finns dessutom ett fristående garage. Till Alingsås tar man sig på ca 20 minuter medan det till Sollebrunn endast är ca 5 minuter med bilen. I Sollebrunn finns handel, mataffär, skola, pizzeria mm.

Omgivningarna i Gräfsnäs är sagolikt vackra med sin bevarade slottsruin och vackra badplats. Här ordnas årligen bl.a. medeltidsdagar med riddarspel, slottsspel med Westgiötha Gustavianer samt veteranträffar för motorentusiaster. Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information!

Läs mer hos mäklaren