Magnus Erikssons gata 3

Olympia, Helsingborgs kommun Se på karta

13 900 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
227 m²
Biarea
49 m²
Tomtarea
458 m²
Byggår
1904
Driftkostnad
54 768 kr/år

Townhousekänsla mitt bland de omtyckta sk ”Fågelkvarteren” på Olympia! Här ligger denna putsade villa i jugendstil, uppförd 1904-05 som ”Villa Ester”. Huset är byggt i 1,5 plan med inredd källare, delvis i soutterängplan. De kubiska formerna och valmade taket ger generös volym åt rummen i huset, som har en boyta om 227 kvm.

Detta är en bostad med stora öppna sällskapsrum i anslutning till kök, 3 - 4 sovrum och badrum på alla 3 våningsplan. Genomgående har huset en mycket hög standard med påkostade materialval som travertin och ädelträ. Planlösningen är modern och väl genomtänkt. Här får man en känsla av att renoveringen inspirerats av lyxiga hotell runt om i världen. I souterrängplan finns ett av sovrummen, med egen walk-in-closet. Här finns också ett mysigt biorum och stort badrum med SPA-bad, dusch och bastu. Från detta våningsplan finns även utgång till en nedsänkt del av tomten, med ett underbart poolområde.

Trädgården är omgärdad av smidesstaket med vintergrönt insynsskydd av murgröna. Bakom de dubbla elgrindarna finns uppfart med plats för två bilar. Ytorna utvändigt är stenlagda och har perfekta förutsättningar för den som vill ha en lättskött trädgård och värdesätter fina uteplatser.

Huset har genomgått omfattande renoveringar och avancerade tekniksystem har installerats, för att förvandla detta över 100-åriga hem till en modern bostad anpassad för nutida behov.

Missa inte denna unika chans till bodröm på Olympia!

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Jessica Heinegren

Valvet Mäklarfirma i Helsingborg AB
0708-20 16 16