Öreryd Stora Klockaregård

Hestra, Gislaveds kommun Se på karta

3 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
189 m²
Biarea
96 m²
Tomtarea
3 005 m²
Byggår
1843
Driftkostnad
55 360 kr/år

Kyrkbyn i Öreryd har en historia som sträcker sig långt tillbaka, då även denna fastighet har spelat sin roll som viktigt rastställe och kungligt gästgiveri sedan 1600-tal. Vanligt folk men även drottning Kristina och Gustav den II Adolf har besökt fastigheten. Det nuvarande huset byggdes 1843 och är enligt uppgift ritat av Sveriges lantmannaarkitekt Charles Emil Löfvenskiöld som var god vän till familjen Almén/Sager. Han är även känd för att ha ritat byggnader vid Sofiero slott. Under årtionden som passerat har det här i huset och i byn varit ting, kontor för säkerhetstjänsten, flyktingmottagningscenter vid världskriget 1940-1946, café, privatbostad etc.

Här finns en HUVUDBYGGNAD som renoverats varsamt och flertalet eldstäder finns bevarade som tidigare var huset primära uppvärmning. Idag eldar man i vissa utav dem för mysfaktorn då modernisering gjorts med värmesystemet till bergvärme (2008) och i övrigt finns badrum och kök med utrustningen som behövs för att idag kunna leva ett bekvämt liv. Här finns även fiber indraget allt för att kunna jobba hemifrån. Med stora och ljusa sociala ytor såsom matsal och salong, 4-6 sovrum, underbart lantkök och badrum är detta ett hus med både historia, karaktär och själ.

På andra sidan vägen finns den gamla LANTHANDELN med stor lageryta som idag nyttjas till verkstad. Ljus och trevlig butikslokal, ett bakre rum och vindsutrymme. Här finns potential för gårdsbutik eller liknande, då bra ytor står till förfogande. Frilufts och hästintresserade har hittat rätt då det finns många möjligheter till golf, skidåkning, vandringsleder och fiske och med naturen inpå knuten och endast 1,5-2 km gångavstånd till närmaste badplats. Fastigheten har även ett eget STALL som rymmer 3 boxar med plats för två hästar och en pony.

Varmt välkomna till fastigheten som verkligen har det där "lilla extra"!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Gislaved

Kontakta mäklaren

Linnea Lindvall

Svensk Fastighetsförmedling Gislaved
Mäklare Linnea Lindvall, Svensk Fastighetsförmedling Gislaved
+46709624631