Hammarstigen 11

Ingarö - Evlinge, Värmdö Karta & restider

12 800 000 kr
VillaVilla

På avskild plats med dramatiskt läge bland tallar, ängar och vilt återfinns detta arkitektoniska mästerverk signerat arkitekt Max Holst.

Sist in på grusvägen, väl gömt bakom bergskanten hittar man huset som breder ut sig mot ett underskönt landskap bestående av ängar med betande hästar och orörd tallskog. Sällan möts man av en plats där naturens och årstidernas skiftningar gör sig så pass kraftigt påminda. Närheten till skärgården med egna båtplatsen i Säbyviken nedanför gör naturupplevelsen komplett.

Bergsluttningen med sina 25 meters fallhöjd ned mot de anslutande ängarna har helt fått styra husets utformning vad gäller läge och tonalitet. Känslan och formspråket är nästa kaxigt anspråkslöst och tillbakadraget. Här finns nakna stommar, enkla raka linjer och oväntade materialval som binder samman och står sig över tid.

Huset består av en uppbruten husvolym i två delar vilka sammanbinds med en passage – "länken". Den första huskroppen är platsen för social samvaro och tid tillsammans. Genomtänkt rumslighet med hall, kök, matplats och lounge i halvöppen planlösning som tydligt definierar de olika ytorna. De varierande takhöjderna skapar en näst intill sakral känsla i och med de synliga takstolarna och de tilltagna ljusinsläppen. En trappa upp, lite mer undanskymt, återfinns två mindre sovrum samt ett badrum.

Den mer privata delen av huset är mer vuxen och omslutande till formspråket. Här hittar du bibliotek och mediarum/kontor på entréplan. Med avskilt läge en trappa upp är sovrum, klädkammare samt badrum med dubbla duschar placerat. Hotellsvitskänsla. Huset andas noggrannhet och eftertanke där inget är adderat i onödan.

Det enkla vardagslivet förstärks genom att alla ljud och ljusbilder, såväl interiört som exteriört, programmeras utifrån familjens egna beteendemönster och preferenser. Återkommande scener som "komma hem sent", "middag med vänner" eller "välling mitt i natten" etc förprogrammeras för att anpassa belysning och ljudbilder utefter egna behov. Systemet är app-styrt och lättmanövrerat. Detsamma gäller skalskyddet med geostyrd övervakning samt det nedgrävda bevattningssystemet i trädgården.

Terrasserna runt huset förstärker känslan av förankring i berget som huset vilar på. Terrassytan om dryga 200 kvm breder ut sig i alla väderstreck och erbjuder sol alternativt skugga oavsett tidpunkt på dagen. På en avskild avsats utmed bergssluttningen väster om huset ligger den svarta poolen med ett utskjutande läge i en naturlig bergsspricka. Mer som en skogstjärn för träden att spegla sig i. Det ostörda läget, granne med ängarna och de forntida gravplatserna i väster ger en obruten horisontlinje att vila ögon på - helt solitärt för den som inte uppskattar insyn. Någon ny bebyggelse får inte uppföras enligt gällande plan.

Vid tomtgräns finns stigar som slingrar sig fram bland den orörda tallskogen, ned mot Säby Gård & Café på andra sidan berget samt mot de vackra iordningställda promenadstråken utmed Säbyviken där även bad finns. Med båt har man direktaccess vidare ut till mellersta skärgården med populära utflyktsmål som Sandhamn, Rögrund och Möja. Som alternativ angör Vaxholmsbåtarna Björkvik med tät trafik sommartid. Det angränsande Björnöreservatet erbjuder en sällan skådad naturupplevelse med sin karga natur och populära havsbad. Samfälligheten som fastigheten tillhör förvaltar både vägar och områdets allmänna ytor där bland annat badstrand med flotte och badbrygga, bryggor för områdets båtar samt midsommarängen

Läs mer hos mäklaren Säljkollen: sidan för dig som säljare
Bostadstyp
Friliggande villa
Boarea
201 m²
Tomtarea
4 143 m² tomt
Antal rum
8 rum
Driftkostnad
45 400 kr/år
Byggår
2016
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Hammarstigen 11 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
12 800 000 kr
Driftkostnad
45 400 kr/år

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

14 458
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 31 dagar sedan, den 21 september 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips