Förborgsgatan 4

Jönköpings kommun Se på karta

11 600 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
217 m²
Biarea
22 m²
Tomtarea
1 140 m²
Byggår
2021

Med utsikt över centrum och Vättern, har Intressanta Hus kommit över en spännande tomt i närhet av Stadsparken i området mellan Bäckalyckan och Mariebo. Intressanta Hus har gjort sig kända för att låta arkitekter rita intressanta hus som sticker ut från det vanliga. Förborgsvägen 4 är inget undantag. Här ska nu uppföras en exklusiv villa på 217 kvadrat, med 22 kvadrat garage där du kliver ur bilen och kommer rakt in i huset. Bostaden ger redan på utsidan ett typiskt skandinaviskt utryck med kombination av minimalism och funktionalitet som är ritat att följa den spännande sluttningstomten. Träfasaden får järnvitriolbehandling och ger huset en naturlig plats bland bergsknallar, träd och grannskapet.

Med tomtens utgångspunkt, och husets utformning fortsatte Intressanta Hus att utveckla insidan i ett smakfullt färgschema. Här har man koordinerat materialen och tagit in naturen i form av trä, slipade betonggolv, trägolv och smakfull färgsättning ton i ton. Samtliga materialval håller hög standard i allt från ytskikt, inredning, till vitvaror från Miele.

Den unika planeringen av byggnaden har skapat ett funktionellt entréplan där du kan köra in en med bilen i det inbyggda garaget, nå en hall med walk-in-closet, samla familjen på bastu och relax, samt hålla kläderna fina i den stora och välutrustade tvättstugan. En trappa upp bjuder en våning med generösa sällskapsytor, stora fönster, kök för de stora bjudningarna, matplats, soffhörna och en balkong för mysiga samtal. Här kan man välja att ha sitt master bedroom med tillhörande badrum. Ytterligare en våning upp har familjen ett allrum och man kan välja mellan tre sovrum och hemmakontor eller ytterligare fyra sovrum. Även i detta våningsplanet finns badrum. Det är också från tredjeplats som vi tar oss en av stadens mest instagramvänliga takterasser. Magnifik utsikt, fenomenalt läge på en upphöjd tomt som är avskild från omgivande hus och skyddas av berget bakom. Den trevliga terassen byggs ihop med den högre punkten av tomten, där man då också når ett lusthus via brygga från uteplatsen. Kanske vill du placera ett utomhus-spa här uppe för att förfina denna härliga bostad ytterligare.

Affären kommer att ske genom ett tomtköp, och entreprenadavtal med Intressanta Hus. Läs gärna de annonserade bilagorna för ytterligare information om materialval och standard. Varmt välkomna att kontakta oss för ytterligare information om hur du lyckas komma över denna spännande möjlighet!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Jönköping

Kontakta mäklaren

Henric Lagerquist

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Jönköping
0709-773635