Johan Banérs gata 16

Tågaborg, Helsingborgs kommun Se på karta

15 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
274 m²
Biarea
167 m²
Tomtarea
1 046 m²
Byggår
1917
Driftkostnad
82 200 kr/år

1917 stod denna ståtliga villa nybyggd på Tågaborg. Såväl utvändigt som invändigt är huset utsmyckat med flertalet tidstypiska detaljer.

Villan är uppförd i två våningsplan i vinkel, samt källare och vind. Ytorna är generösa och väldisponerade. Detta trivsamma hem rymmer fyra sovrum och flera stora sällskapsrum. En vacker entré med grönt kalkstensgolv, gästtoalett och hall, öppnar upp till sällskapsrummen i fil, med öppen spis och burspråk. Stavparkett, spegeldörrar, breda listverk och stuckatur ger karaktär åt rummen. Från matsalen finns utgång till inglasad altan och i nära anslutning ligger kök och ett stort matrum.

En gedigen trätrappa leder upp till övre plan, som idag rymmer fyra sovrum, samt badrum. Här finns också ett härligt allrum/TV-rum med balkong. Det finns dessutom en bevarad kökstrappa i anslutning till det sovrum som tidigare varit pigkammare. Under hela huset finns källare, med fina förutsättningar för ytterligare gästrum e.d, gott om förvaringsutrymmen och tvättstuga.

Villan ligger på en fin hörntomt, inramad med träd och vintergröna buskar. Här finns vackra planteringar och stenläggning i klassiskt Öländsk kalksten. I västerläge finns en trivsam inglasad altan. Till bilen finns garage.

Detta är ett läge som erbjuder fina omgivningar och bara ett par minuter till centrum. Härifrån är det heller aldrig långt till ett dopp i havet, bra restaurangutbud eller en promenad i Pålsjö Skog.

Välkomna att boka er privata visning av denna bodröm på Tågaborg!

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Jessica Heinegren

Valvet Mäklarfirma i Helsingborg AB
Mäklare Jessica Heinegren, Valvet Mäklarfirma i Helsingborg AB
0708-20 16 16