Plintsberg Tällbergsvägen 75

Tällberg, Leksand Se på karta

4 975 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
180 m²
Tomtarea
4,3 ha
Byggår
1921
Driftkostnad
58 258 kr/år

Här presenteras en trevlig gård i Tällberg med ett attraktivt läge i fin bymiljö. På den bebyggda fastigheten ligger en huvudbyggnad om ca 180 kvm i två plan, frisersalong alternativt kontorslokal om ca 65 kvm, gäststuga med spa-avdelning och en stor lada om ca 250 kvm. Detta är en fastighet med möjligheter för den som önskar att hyra ut, har intresse för hästar eller är företagare och får en fristående kontorsbyggnad. Tillhörande skog och betesmark till fastigheten. Välkommen på visning!

ENTRÈVÅNING
Välkomnande hall med avhängning och garderober med skjutdörrar. Gäst-wc mellan matrummet och allrummet. Lantligt kök med full maskinell utrustning, bra arbetsytor, generösa förvaringsmöjligheter och bardisk mot allrummet. I köket finns spishäll, köksfläkt, kyl, frys, platsbyggd ugn, diskmaskin och vedspis. Från köket är det öppen planlösning mot matrummet med inbyggt vitrinskåp och matplats för 8-10 personer. Matrummet har ett fint burspråk med stora fönsterpartier och sjöutsikt mot Siljan. Från matrummet är det öppet mot allrummet som är smyckat med en vacker kakelugn. Rummet kan med fördel användas som läsrum eller ett ställe att bara slappna av på framför elden. Från allrummet ligger det tillbyggda vardagsrummet som även det har en öppen spis. Rummet har fina ytor, fönster i tre vädersträck och utgång till det inglasade uterummet. Uterummet har öppen spis och vidare utgång till trädgården. Genomgångsrum alternativt kontor bredvid allrummet. Tvättstuga med groventré utrustat med tvättmaskin, torktumlare, vikbänk och garderober. Genuin och otroligt vacker gammelstuga uppförd 1921 med ursprung från 1600-talet. I stugan finns tarrsängar, öppen spis, platsbyggda bänkar och utgång till farstukvisten som är takad.

ÖVERVÅNING
Trappen leder upp till den möblerbara hallen på övervåningen. Generöst master bedroom med garderobsvägg och utgång till den inglasade altanen med milsvid sjöutsikt. En härligt utsikt att få vakna upp till varje morgon. Vidare finns två sovrum med garderober, badrum med wc och dusch.

FRISERSALONG/GÄSTHUS
Välhållet hus med värmetimmer Forsgrens. Huset har en yta om ca 65 kvm och används idag som frisersalong. Huset består av en stor hall, salong med köksdel, rum som med fördel kan användas som sovrum och ett fullt utrustat badrum med dusch.

BADHUS/GÄSTSTUGA
Trevlig och inbjudande hall med garderober. Fin badstuavdelning med dusch, bubbelkar, bastu och relaxdel. Rofyllt sovrum med gjutjärnskamin.

EKONOMIBYGGNAD/LADUGÅRD
Stor ladugård om ca 250 kvm med indraget vatten från den egena brunnen. Ladugården består av förråd och pannrum med kulvert in till det stora huset.

ÖVRIGT
Vidare finns en jordkällare, härbre, växthus, lekstuga och carport. Närhet till bad i Siljan och Tällbergs fina kultur- och restaurang utbud. Cykelavstånd till skola samt ett stenkast från tågstationen och kommunikationerna med buss.

RENOVERINGAR
1983 Bostadshus byggt.
1983-84 Salong/kontorshus byggdes.
1994 Badhuset/gästhus byggdes.
2000 Byggnation av uterum.
2004 Jordvärme och garage.
2007 Utbyggnad av kök med burspråk.

OMRÅDET
Tällberg är bland det bästa Dalarna har att erbjuda. Hit vallfärdar människor året om, och i sekler har byn med sina många anrika hotell och makalösa utsikt över Siljan, attraherat såväl långväga resenärer som dalfolket självt. Ortens karaktär är stolt kulturbärande och präglas av en generös öppenhet gentemot turister från när och fjärran. Det gör den vackra dalabyn genuint inbjudande och unik

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Dalarna