Kommande

Slagrutevägen 11

Klingsta, Danderyds kommun Se på karta

18 900 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
204 m²
Biarea
62 m²
Tomtarea
1 543 m²
Byggår
1929
Driftkostnad
60 000 kr/år
Kommande

Varmt välkommen till den idylliska trädgårdsstaden Klingsta i Danderyds kommun och till en mycket charmig och väldisponerad tjugotalsvilla, högt belägen på en grönskande och naturskön tomt. Villan disponeras i tre plan och har plats för den stora familjen med hela sex möjliga sovrum, gott om sociala ytor och en underbar tomt med många möjligheter. Nedre plan har en separat ingång vilket möjliggör för uthyrning eller generationsboende, om så önskas. Den vackra och natursköna tomten erbjuder gräsmattor och trädäck i flera etage och väderstreck samt en infart till två carports. Läget på området är perfekt och här finns även närheten till natur, bad, kollektivtrafik och shopping i Mörby Centrum.

Här bor du i en charmig villa med stor potential och optimal planlösning, ett hem att längta till och trivas i. Entréplan bjuder in till en generös hall med gästwc, hallen leder vidare in till ett ljuvligt kök med kvalitativa snickerier i tidsenlig stil från Kvänum och en uppdaterad maskinpark från Miele. Från köket nås en av altanerna och här, mitt i grönskan, kan du avnjuta ditt morgonkaffe till ljuv fågelsång. Vardagsrummet är generöst och luftigt, med en härlig braskamin att elda i under vinterkvällar. Spröjsade glasdörrar leder in till matsalen med vackra stilfulla fönster i tre väderstreck. Flertalet originaldetaljer finns bevarade, bland annat i form av fiskbensparkett, takrosetter och vackra spröjsade fönster. På övre plan finns fyra sovrum samt ett ljust och luftigt allrum med öppet upp till nock med spektakulära takfönster för fint ljusinsläpp. Här finns även en vacker gjutjärnskamin. Master bedroom inrymmer två klädkammare och i ett av sovrummen finns en balkong i söderläge. På övre plan finns badrum med badkar, dusch och handfat samt en separat wc med handfat. Huset upplevs som luftigt och charmigt och är, i allt, smakfullt inrett.

Nedre plan har en separat ingång med gott om plats för avhängning och förvaring. Golvet är påkostat med vacker Gotländsk kalksten och golvvärme finns installerad. Här finns två sovrum/ hobbyrum, två tvättmaskiner samt dusch, bastu och wc, pannrum samt en vinkällare.

Den stora tomten, om hela 1543 kvm, har en väl tilltagen uppfart som leder till två carports med ett förråd i anslutning. Trädgården består av både gräsytor och naturtomt. Härliga blomsterrabatter finns framför huset, där du plockar ihop din härliga sommarbukett. För den odlingsintresserade finns möjlighet för ett trädgårdsland. Bergvärme är installerat för en god uppvärmningsekonomi. Det finns även en bod/ förråd på övre delen av tomten. Området är barnvänligt och lugnt med endast begränsad biltrafik.

Sammantaget är detta ett underbart hus med stor charm och potential i ett attraktivt och familjevänligt villaområde och samtidigt med närhet till allt vad god service och storstadspuls innebär. Under sommarmånaderna ges möjlighet till utomhuspoolbad i legendariska Kvarnparken och här firas gärna storhelger som första maj och midsommar. I närområdet finns även flertalet förskolor och skolor, lekplats, badplats och matbutiker.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information. Therese Nilsdotter,
mobil: 0706703221 E-mail: [email protected]

Läs mer hos mäklaren
Widerlöv Stockholm

Kontakta mäklaren

Therese Nilsdotter

Widerlöv Stockholm
Mäklare Therese Nilsdotter, Widerlöv Stockholm
+46706703221

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.