Mellösa-Mälby Annegård

MELLÖSA, Flens kommun Se på karta

12 295 000 kr

Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
390 m²
Biarea
50 m²
Tomtarea
5 ha
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1810-1910
Driftkostnad
52 500 kr/år

Välkommen till Mellösa-Mälby Annegård!
Den här vackra gamla prästgården från 1855 ligger omringad av vacker natur mitt i hjärtat av Sörmland.
Här finns stora beteshagar och en fantastisk fågelsjö. Flera uthus finns på fastigheten som skapar stora möjligheter. Här finns en stor lada, ett stall, en gäststuga (fd hönshuset), jordkällare och en gammal kuskbostad som man kan iordningställa.
Det här är en idyll för dig som vill bo på gård eller driva verksamhet inom djurhållning. Det finns även möjlighet att köpa till mer mark!

Tomten runt huset har stora gräsytor, många rabatter och uppvuxna gamla fruktträd. Trädgården bevattnar du med vatten från den egna lilla sjön. Framför huvudentrén dominerar en stor gräsrundel med stora, vackra träd att sitta under. Denna oas behöver upplevas på plats. En rymlig veranda finns utanför den stora entrén och här får man plats med två sittgrupper.

Huset är herrgårdslikt och många vackra detaljer finns bevarade. Vackra gamla trägolv finns genomgående i huset och de breda listerna runt golv och tak framhäver de karaktäristiska dragen.
När man kommer in genom entrén möts man av en välkomnande hall med handslaget tegelgolv in i köket. Från hallen kommer man rakt in i den pampiga matsalen. Här finns gott om utrymme för att ha ett rejält matbord. Till vänster om hallen når man köket. Köket är lantligt och har en gammal dekorativ vedspis bevarad. Här finns även en bardisk och ett stort skafferi. Framför fönstret finns öven plats för ett matbord.
På nedre plan finns även ett stort vardagsrum, kontor med kassaskåp och ett sovrum. Alla rum är väl tilltagna och har generösa ytor. På samma plan finns även badrum/tvättstuga, två stycken WC och utgång till den rymliga altanen.
På övervåningen kommer du direkt upp till det stora allrummet med ett fantastiskt fönster och en magnifik takhöjd. Här finns det fyra stora sovrum varav ett med balkong, badrum, stor vind två kattvindar.

Egen borrad brunn samt möjlighet att ta vatten för bevattning från den egna sjön samt energilösningarna möjliggör självförsörjning och låga boendekostnader. Fastigheten har en HDG biopanna (flis/pellets) på 65kW med 3 kbm ackumulatortank och kapacitet för uppvärmning av 1200 kvm boyta. Solcellsanläggning på 18,56 kW fördelat på 64 paneler. El-patroner installerade i ackumulatortank ger varmvatten från solceller under sommarhalvåret.

Renovering av kuskbostaden ger ytterligare 190 kvm boyta med 4-5 sovrum och möjligheter för generationsboende, plats för egen verksamhet, uthyrning eller varför inte ett Bed & Breakfast...

Det här är en fantastisk gård med många möjligheter!

Välkommen att boka er visningstid på 070-3462666

Läs mer hos mäklaren
Feretti Mäkleri

Kontakta mäklaren

Susanne Feretti

Feretti Mäkleri
Mäklare Susanne Feretti, Feretti Mäkleri
+46703462666