Husby Strandvillan 150

Nora Karta & restider

4 995 000 kr
VillaVilla

Välkomna till Husby 150, Strandvillan, och detta underbara hus med ett helt fantastiskt läge intill Norasjön med vacker sjöutsikt från tomten samt de flesta av rummen i huset. På tomten finns en badbrygga med plats för båt, här finns också ett stort trädäck med gott om utrymme för utemöbler, här har man en magisk utsikt över Norasjön och mot Nora stad på andra sidan sjön.

Som ägare av fastigheten har du rätt att fiska, lägga nät och fiska kräftor i Norasjön.

Stor och välkomnande hall med vackert skiffergolv med vattenburen golvvärme. Här finns gott om utrymme för avhängning och förvaring av ytterkläder. Den inre hallen som tar dig vidare in i bostaden har kalkstensgolv med skön golvvärme. Även i köket är det kalkstensgolv med vattenburen golvvärme. Det vackra Kvänumköket har fina spegelluckor i en mycket trivsam kulör. Vitt kakel ovanför bänkskivan som är gjord av vit marmor och diskbänken i rostfritt stål. Köket är utrustat med induktionshäll med spis från Husqvarna samt mikrovågsugn, kyl, frys och diskmaskin från Miele. Intill köket ligger matrummet som har stora fönsterpartier med en svårslagen sjöutsikt samt altandörr som tar dig ut i trädgården. Från detta rum kommer man vidare in i det ena vardagsrummet som har fint golv av ekparkett och ljusa väggar, fin öppen spis och plats för soffa. I nästa rum finns det underbara och rogivande biblioteket med platsbyggda bokhyllor och plats för läsfåtölj framför fönstret. En helt fantastisk plats att koppla av på. På entréplan finns ytterligare ett sällskapsrum med ekparkett och en fin kakelugn (Wasaugnen av olivin sten) samt ett helkakla badrum med el golvvärme och en rymlig tvättstuga.

Den fina trappan med grangolv tar dig vidare till övervåningen där man möts av en hall som liksom hela övervåningen har fint grangolv. Här finns förvaringsutrymme i form av klädkammare. Kontor med tapetserade väggar, fönster med utsikt över Norasjön. Mysigt sovrum med en inbyggd sängplats i väggen, tapetserade väggar och en kamin Hovind No 28 från Norge. Från nästa sovrum når man den stora balkongen sjöutsikt. Här finns en kamin Norrahammar No 8 (ej ansluten). Sällskapsrum som går att använda som sovrum om så önskas. Här uppe finns ytterligare ett sovrum i bra storlek samt ett helkaklat badrum med vita väggar och vitt golv med el golvvärme.

Utöver bostadshuset finns även ett gästhus (39 kvm) med trinettkök och badrum med dusch och wc. Gästhuset har en egen altan med fin sjöutsikt. Det finns även ett rymligt dubbelgarage (48 kvm), ett förråd med ett inglasat uterum på baksidan samt ett underbart växthus. Från både växthus och uterummet har man sjöutsikt.

Här bor man med endast ca 10 minuter till Nora. Nora är en av Sveriges bäst bevarade trästäder, med byggnader huvudsakligen från 1700- och 1800-talen. Husen används fortfarande för butiker, hantverk och bostäder.

I omgivningen finns även vandringsleder och fin natur. Bergslagsleden sträcker sig från Kloten i norr till Tiveden i söder. Med sina 280 km är den en av Sveriges längsta vandringsleder, den är indelad i 17 etapper som är mellan 7 och 23 km långa. Tre av etapperna passerar Nora och går genom gammal järnbruksbygd. Leden passerar nedlagda gruvhål, gamla finnbyar, hyttor och länets största naturreservat, Kindla.

Norasjön har flera fina badplatser. Dessutom så startar respektive slutar Järleåns och Rastälvens kanotleder i Norasjön. Mitt i sjön ligger Alntorps ö, som är ett trevligt utflyktsmål. Här finns badplats, grillplatser och

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Friliggande villa
Boarea
242 m²
Biarea
39 m²
Tomtarea
6 490 m² tomt
Antal rum
9 rum
Driftkostnad
62 896 kr/år
Byggår
1919
Räkna på boendet
  • Sön 21 okt kl. 11:30–13:00 Spara
    Öppen visning - Välkommen!
  • Mån 22 okt kl. 17:00–18:00 Spara
    Öppen visning - Välkommen!
Visningsinformation
Notar Örebro

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Husby Strandvillan 150 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
4 995 000 kr
Driftkostnad
62 896 kr/år

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

11 183
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 12 dagar sedan, den 4 oktober 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips