Båtvägen 4B

Österskär, Österåkers kommun Se på karta

10 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
124 m²
Biarea
148 m²
Tomtarea
848 m²
Byggår
1976
Driftkostnad
44 254 kr/år
Antal besök
1 720

Stor och renoverad enplansvilla med källarvåning. Ombyggt under senare år till till ett modernt hus med hög kvalitet och låga driftkostnader. Perfekt för familjen med krav på stora sociala ytor, många sovrum, hög standard och unikt sjönära läge med båtplats och del i strandfastighet och brygga. Fastigheten har en lättskött trädgård med stora uteplatser i soliga lägen, uppväxta häckar, jordgubbsland, hallonbuskar och björnbär.

Entrévåningen har en rymlig hall med klinkergolv och golvvärme. Gästtoalett -14 med helkaklade väggar och klinkergolv. Platsbyggd garderob med skjutdörrar.
Köket, som totalrenoverades 2012, är från Bomanskök och har en modern design med stor köksö och stora avlastningsytor. Köket har vitlackerade snickerier och rostfria maskiner såsom side-by-side kyl och frys med ismaskin, diskmaskin -21, induktionshäll. I köket finns även inbyggd ugn -22 och microugn, samt vackert klinkergolv med vattenburen golvvärme.
Stort vardagsrum med ljusa väggar och stora fönsterpartier. Öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum.
På detta våningsplan finns även möjlighet till 4 sovrum. I dagsläget är väggen borttagen mellan två av sovrummen för att få ett större rum och ett rum är en walk in-closet men det är enkelt att återställa till två ytterligare sovrum om så önskas.
Det största av sovrummen har en Walk-in closet som förbinder sovrummet med en egen ingång till badrummet.
Badrummet, som byggdes om -03, är helkaklat med kakel från Villeroy & Bosch, har klinkergolv och hörnbadkar samt golvvärme.

Två altaner med markiser -18, en frukost altan i öst med havsutsikt, samt en större altan i västerläge med insynsskyddat läge, kvällssol och modern infravärme.

Källarvåningen är omplanerad så att där finns två stora sovrum vilket gör dom perfekta till dom äldre barnen. I samband med byggandet av sovrummen installerades nya stora 3-glasfönster. Stort vardagsrum med öppenspis och spisinsats. Till det finns ett hobbyrum samt en stor tvättstuga med golvvärme, tvättmaskin och torktumlare. I källarplanet finns dessutom en smakfull vinkällare med skjutdörrar i glas.
Badrummet är renoverat -07 med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme, dusch och bastu. Från tvättstugan når man garaget som är rymligt och isolerat.

Bergvärmepump samt nytt vattenburet värmesystem i hela huset installerades -05.
Huset är noggrant dränerat med isodrän och fiberduk -05. I samband med detta planerades trädgården om med nya murar, stor stenlagd infart, uteplats vid entrén samt pålad altan i skyddat och soligt västerläge med utgång från kök och vardagsrum.

Sjötomten ägs av totalt 4 fastigheter varav denna fastighet äger 25%. Sjötomten består dels av en öppen gräsplan, dels av en privat brygga med totalt 6 båtplatser, varav 2 är servitut från närliggande fastigheter. I slutet av Båtvägen finns även Österskärs villaägarförenings båtbrygga med badstege där man som medlem kan få möjlighet att hyra ytterligare båtplats.

Villan ligger cirka 5 minuters promenadväg från Österskärs station där Roslagsbanan trafikerar Östra station på ca 35 minuter. Även närhet till Österskärsskolan och havsbadet med restaurang Solbrännan.
Fastigheten är ansluten till fibernätet. Larm finns.

Välkommen att boka visning!

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: Virgine, Husfoto
Mäklarringen Österåker

Kontakta mäklaren

Peter Ek

Mäklarringen Österåker
Mäklare Peter Ek, Mäklarringen Österåker
070-714 59 51

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.