Lidhem 184

Locknevi, Vimmerby kommun Se på karta

4 850 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
1,7 ha
Byggår
1898

Är du den nya ägaren av Lidhems herrgård?
Möjligheternas fastighet, Lidhem 2:3 i Locknevi socken. Den iögonfallande herrgårdsbyggnaden uppfördes i slutet av 1800-talet, men fastighetens historia sträcker sig ända tillbaka till 1400-talet då en man vid namn Jöns Slatte levde på gården. På senare år har den både verkat som familjegård och även som skogsskola. Nuvarande ägarna tillträdde fastigheten år 2009 och har sedan dess gjort en hel del förbättringar och renoveringar. Ja, listan blir faktiskt ganska lång. Här har bedrivits Bed & Breakfast samt odling kombinerat med mindre djurhållning.

Förutom den stora huvudbyggnaden består fastigheten av två annex, den tidigare rektorsbostaden samt studentlägenheter. På fastigheten finns även en damm som ökar mångfalden i trädgården. Kanske finns tankar om ett generationsboende eller funderingar om att driva kursgård, café eller pensionat? Oavsett så finns alla möjligheter här. Mycket bra odlingsmöjligheter och förutsättningar att utveckla eller underhålla sitt odlarintresse eller bara fortsätta med den redan vackra trädgården.

Här är natur och omgivningar typiskt småländska med skogsbeklädda berg och glittrande sjöar. Författaren Anders Ekbäck, som levde och verkade i Locknevi socken på 1800-talet beskriver även i sin utförliga skildring av området bland annat de branta backar som näst intill gjorde det omöjligt att sitta kvar i hästsadeln. Han beskrev även Lockneviborna med följande humoristiska vitsord:
”Merendels muntra och glada, även stilla och fridsamma (då de få leva i fred, men annars hetsiga), idoga, hövliga och medgörliga. Vackra kvinnor, de flesta.”

Omgivningarna inbjuder till ett aktivt friluftsliv, kreativitet och gemenskap, långt borta från storstadens buller och stress. Närheten till både Vimmerby och Västervik ger goda möjligheter till turism (se nuvarande ägares hemsida: www.lidhem.se)

Länkar med mer info om trakten och till nuvarande ägares hemsida finner ni längst ner på sidan.

Läs mer hos mäklaren
Ludvig & Co Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Magnus Edmark

Ludvig & Co Fastighetsförmedling
Mäklare Magnus Edmark, Ludvig & Co Fastighetsförmedling
+46706833422