Nygatan 4

Ulricehamn, Ulricehamn Karta & restider

3 600 000 kr
Villaicon_villa_inactive

Ulricehamns kommun säljer nu fastigheten Domherren 1 som är belägen i centrala Ulricehamn. Fastigheten har ett gynnsamt läge för bostadsändamål med närhet till skola, affärer och kommunikationer. Detaljplanen tillåter bostäder och kontor. Tomten utgörs av gräsbevuxna ytor med stora ekar samt asfalterade ytor för parkering. Med hänsyn till fastighetens storlek och byggrätter i gällande detaljplan är det möjligt att bilda ytterligare två fastigheter för bostad- eller kontorsändamål.

Den ursprungliga byggnaden på fastigheten är enligt uppgift uppförd och invigd år 1896. Byggnaden användes som Tingshus fram till år 1971, därefter har den nyttjats för olika ändamål och senast som förskola. Den ursprungliga byggnaden är en kulturhistoriskt värdefull byggnad och är därmed q-märkt enligt gällande detaljplan. I gällande detaljplan från 2006 står följande: "Byggnaden får inte rivas. Vid om- och tillbyggnad, samt reparationer av fasader och yttre byggnadsdetaljer av befintlig bebyggelse, används sådant material, färg och utformande som överensstämmer med byggnadens karaktär och originalutförande".

Den nyare delen uppfördes på 1960-talet, där källardelen idag nyttjas som arkiv för Ulricehamns kommun. Hyreskontrakt avseende arkivet är löpande med 3 månaders uppsägning. Byggnaden omfattas inte av q-märkningen, dock skall hänsyn tas till omgivningens karaktär vid om- och tillbyggnad.

Mer information finns att tillgå hos Ulricehamn Kommun. Vid frågor rörande tolkning av detaljplanen, kontakta byggenheten: [email protected] Vid övriga frågor om fastigheten, kontakta Fredrik Larsson, 0321-595296, [email protected], på Exploateringsenheten, miljö och samhällsbyggnad.

Fastigheten säljes för 3 600 000 kr/högstbjudande.
Visning kommer att ske den 17/8 kl. 15:00-17:00. Anmälan krävs.

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Tomtarea
5 950 m² tomt
Byggår
1896
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Nygatan 4 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
3 600 000 kr

Statistik

27 593
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 132 dagar sedan, den 13 juni 2017. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips