Areal | Vänersborg

Areal | Vänersborg

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Krattorp, null, Trollhättans kommun

Krattorp

Gård/Skog
Trollhättans kommun
Areal | Vänersborg
3 750 000 kr
9 ha tomt

Lantgård med potential! Strax söder om Upphärad, i det öppna jordbrukslandskapet som präglar denna del av Trollhättan kommun, ligger gården Krattorp vackert belägen vid vägs ände. Gårdscentrum är bebyggt med bostadshus samt ett välskött ekonomibyggnadsbestånd som tillsammans med den välarronderade marken om ca 9 ha bildar en rationell enhet väl lämpad för ett aktivt liv på landet. Här erbjuds en möjlighet att nära naturen skapa sin egen oas med allt vad livet på landet har att erbjuda, och allt detta cirka 1 h med bil från Göteborg.

Nyttorp, null, Vänersborgs kommun
  • Sön 26 maj kl 13:00
Nyttorp, null, Vänersborgs kommun, bild 2
Nyttorp, null, Vänersborgs kommun, bild 3

Nyttorp

Gård/Skog
Vänersborgs kommun
Areal | Vänersborg
6 000 000 kr
29 ha tomt

Sjöläge norr om Väne-Ryr! Mitt emellan de tre tätorterna Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan, närmare bestämt norr om Väne-Ryr, ges nu möjligheten att förvärva en lättillgänglig gård med ett attraktivt läge. Nyttorp, som gården omnämns, erbjuder här goda möjligheter att utforma en egen oas med allt som ägandet av en gård medför med avskild boendemiljö, samlad landareal och en lång strandlinje i Skottenesjön. Arronderingen är god med Nyttorps totala areal om 29,7 ha samlad i en ägofigur som fördelas över 24,7 ha produktiv skogsmark med ett virkesförråd om 6 412 m³sk samt 4,2 ha jordbruksmark. Bebyggelsen utgörs av mangårdsbyggnad samt några ekonomibyggnader vackert belägna på en avskild plats. Försäljningen av Nyttorp erbjuder ett ypperligt tillfälle för dig som söker en gård med krav på tillgänglighet och möjlighet att sätta sin prägel på byggnation och närmiljö. Är du intresserad av att veta mera kontakta ansvarig mäklare.

  • Premium
Gården Ålstalund, null, Trollhättans kommun

Gården Ålstalund

Gård/Skog
Trollhättans kommun
Areal | Vänersborg
6 700 000 kr
21 ha tomt

I den södra delen av Rommele socken, precis där det öppna odlingslandskapet som omgärdar Slumpån möter skogsbygden kring Gravlången, ligger hästgården Ålstalund. Gården ligger avskilt belägen och på platsen finns ett gediget byggnads- och anläggningsbestånd med bland annat tre bostadshus, stall, ridbana, maskinhall samt rejält garage m.m. Gården omfattar totalt 21,1 ha mark samlat i en ägofigur varav 4,7 ha produktiv skogsmark samt 14,7 ha jordbruksmark. Mot sjön Gravlången har gården även en strandremsa.

Södra Kleven, null, Melleruds kommun

Södra Kleven

Gård/Skog
Melleruds kommun
Areal | Vänersborg
2 000 000 kr
10 ha tomt

På Dalboslätten, nära Vänern, ligger gården Södra Kleven vackert belägen. Här erbjuds en köpare möjligheten att nära naturen skapa en egen oas med möjligheter till småskaligt jord- och skogsbruk. Fastigheten har en total areal om 10,9 ha varav 3,7 ha produktiv skogsmark och 6,1 ha jordbruksmark. På gårdscentrum finns ett bostadshus från 1970-talet, jordkällare, växthus samt en enklare ekonomibyggnad.

Nybygget, null, Melleruds kommun

Nybygget

Gård/Skog
Melleruds kommun
Areal | Vänersborg
1 300 000 kr
10 ha tomt

Lantställe med potential. På Dalboslätten, där åkermarken innan Vänern övergår i skog, ligger gården Nybygget. Boplatsen är vackert belägen i ett skogsbryn med överblick över det öppna jordbrukslandskapet. Här finns möjlighet för den händige att skapa en vacker boplats med möjlighet till småskaligt jord- och skogsbruk. Fastigheten har en total areal om 10,1 ha varav 6,3 ha produktiv skogsmark och 3,5 ha jordbruksmark. Gården är bebyggd med ett bostadshus i enkelt skick kompletterat av en förrådsbyggnad.

Mellankleven, null, Melleruds kommun

Mellankleven

Gård/Skog
Melleruds kommun
Areal | Vänersborg
1 800 000 kr
13 ha tomt

På Dalboslätten östra kant, med strandlinje mot Vänern, ligger gården Mellan-Kleven. Boplatsen ligger praktiskt belägen nära väg och med vacker utsikt över det öppna jordbrukslandskapet. Här finns möjlighet för den händige att skapa en vacker boplats med möjlighet till småskaligt jord- och skogsbruk. Fastigheten har en total areal om 13,8 ha i en praktisk ägofigur varav 6,6 ha produktiv skogsmark och 6,1 ha jordbruksmark. Gården är bebyggd med ett bostadshus och en äldre torkanläggning, bägge i ett enkelt skick.

Tångebo, null, Melleruds kommun

Tångebo

Gård/Skog
Melleruds kommun
Areal | Vänersborg
11 000 000 kr
163 ha tomt

Välarronderad skogsgård! Mellan Mellerud och Bäckefors, i det fagra Dalsländska skogslandskapet, ligger gården Tångebo. Mycket naturskönt med gårdscentrum avskilt placerat på en sydsluttning. Fastigheten omfattar totalt 163 synnerligen välarronderade hektar som huvudsakligen utgörs av produktiv skogsmark om 127,3 ha med ett totalt virkesförråd om 12 748 m³sk. Gårdens åkerareal uppgår till strax över 20 ha. Gårdscentrum är avskilt och välskött med en rejäl mangårdsbyggnad med vacker utsikt över det vackra landskapet. Tillsammans med gästhus finns här utrymme för större sammankomster med såväl vänner som familj. Det välskötta och rejäla ekonomibyggnadsbeståndet erbjuder goda möjligheter till verksamhet inom exempelvis skogsbruk eller entreprenad. För den jaktintresserade väntar många spännande upplevelser i viltrika och variationsrika miljöer.

Flatebyn Sjövik, null, Bengtsfors kommun

Flatebyn Sjövik

Gård/Skog
Bengtsfors kommun
Areal | Vänersborg
1 750 000 kr
17 ha tomt

Lantgård nära Bengtsfors! Välkommen till en trevligt belägen lantgård i hjärtat av Dalsland med fantastisk utsikt över Laxsjön med omkringliggande landskap. Gården är belägen väster om Bengtsfors, vid Laxsjöns norra ände. Fastighetens areal om totalt 17 ha är fördelad över två skiften varav gårdscentrum med bostadshus och några ekonomibyggnader är belägna på det södra skiftet. Landarealen fördelas över dryga 14 ha produktiv skogsmark och 0,5 ha betesmark.

  • Plus

Visar alla 8