Nybyggnadsprojekt
Atmosfär - Karlastaden

Göteborg, Göteborgs kommun

Här bor du hållbart och modernt i bostäder som rymmer hela livet. Nära till allt du behöver, granne med Karlatornet – Nordens högsta bostadshus med skybar på 245 meters höjd. Perfekt pendlarläge med färja från Stenpiren och busshållplats som tar dig till centralstationen på sex minuter. Tycker du om att promenera har du hela Älvstrandens kajpromenad alldeles runt hörnet. Och har du egen bil finns garage under huset. Här finns allt du önskar i närheten! Nu släpper vi Brf Atmosfärs första etapp om 61 lägenheter på våning 3-6 samt våning 14-17.

Inflyttning prel. hösten 2023 och byggnationen är redan i full gång – bli först att flytta in i Karlastaden.

ALL INFORMATION ÄR SAMLAD PÅ PROJEKTETS EGEN HEMSIDA. Där finner du även LÄGENHETSVÄLJAREN som är ett bra hjälpmedel så du enkelt ser vart i fastigheten respektive lägenhet ligger. Klicka in på: www.tosito.se/atmosfar

Lägenheterna är från 29 kvm och upp till hela 128 kvm, fördelade på 17 våningar. Planlösningar och inredning är väl genomtänkt redan från början, här har man satsat på att ha en bra inredningsstandard, du ska inte behöva känna att du måste göra tillval. Köket är från Marbodal och finns i grundutförandet i både grått och vitt att välja på. Vitvarorna är rostfria och induktionshäll ingår. I badrummet kommer möblerna från INR, snygga lösningar med bra förvaring, vattenburen golvvärme, spotlights i taket och de större lägenheterna har dubbelkommod och badkar. Alla lägenheter har generösa 2,70 m i takhöjd, förutom där det är nedsänkt för spotlights, översta våningen har istället 3 meter. Önskar du så kan du kostnadsfritt få en mindre yta med klinker innanför entrédörren, vilket brukar vara uppskattat av många. Skulle du trots den fina grundstandarden på inredningen ha andra önskemål så kommer det finnas paket att uppgradera med.

Missa inte heller den gemensamma takterrassen högst upp i huset - här får du utsikt åt alla väderstreck!

Välkommen till Karlastaden
Göteborgs nya stadsdel, Karlastaden. En levande stad som syns på håll med det 245 meter höga Karlatornet som landmärke och granne. Just nu växer Atmosfär fram, 17 våningar och 125 moderna och välplanerade lägenheter som rymmer hela livet.

Karlastaden växer med bostäder, kontor, affärer, skolor, vårdcentral, restauranger och caféer. En stadsdel full av liv och rörelse och plats för alla, singlar, par och familjer, unga som gamla. Bara tio minuter med kollektivtrafik från Göteborgs innerstad. Här är det lätt att leva.

Andreas Martin-Löf Arkitekter - En av landets allra främsta arkitekter
Som ung drömde arkitekt Andreas Martin-Löf om att bli möbeldesigner men livet ledde honom på andra vägar. Idag ritar han möbler såväl som armaturer, båtar och hus. Atmosfär beskriver han som en lagspelare snarare än en solitär. Ett högt hus men inte högst – och med en blinkning till Göteborgs första skyskrapa Otterhall.

”Jag tycker att det är ett modigt projekt att skapa en helt ny stadsdel med så hög ambitionsnivå som Karlastaden. Atmosfär är ett 17 våningar högt hus med en tredelning, en kommersiell bottenvåning, en podiedel och en högdel med en krona. Jag hoppas att fasaden av glaserad grön keramik med detaljer i bronsfinish ska kännas lågmält elegant och stå sig över tid.”

Serneke bygger åt Tosito
”Det är en väldigt spännande ny del av staden som växer fram. Det är roligt att se att det är full fart på byggnationen i området och inte minst att Karlatornet snabbt klättrar uppåt.

Atmosfär växer fram på ett

14 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Nytt Hem Stockholm

Camilla Johansson


E-post: [email protected]

Nytt Hem Stockholm

Telefon: 08-4415700
E-post: [email protected]